Wpis z mikrobloga

Nigdzie w necie nie umiem znaleźć informacji o długości kabli przy PS VR (V2). Niestety obawiam się że naprzeciwko konsoli mam mniej miejsca niż te zalecane 3 metry, więc chciałbym jednostkę obliczeniową VR trzymać gdzieś z boku od konsoli i grać od kątem 90 stopni względem konsoli... Pytanie czy kabla mi starczy żeby kamerkę tak ustawić :)
Ktoś wie i mógłby poratować danymi?
#ps4 #psvr #vr
  • 8
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: Sam zauważyłem, że wszystko działa najlepiej jak kamerka jest na wysokości górnej krawędzi telewizora (przykleiłem ją taśmą dwustronną od tyłu, bo podstawka jest taka wyginająca się i łatwo ją ustawić) i w zależności od gry stoi się od niej do 2 metrów max. Im dalej stoisz tym precyzja trackingu spada. Jeśli gra nie wykorzystuje kontrolerów ruchowych (jak np. RE7) to najlepiej siedzieć metr od TV.

Na początku grałem siedząc 3
  • Odpowiedz
@Segr3gator: dzięki bardzo, wdzięczny po stokroć jestem :)
A mowa o kablu HDMI czy USB? Są to zwykłe kable HDMI/USB jak mniemam (w sensie obustronne) więc nie było by problemu żeby kupić zwykły kabel dłuższy?

@sm_m: o, to ciekawe, wszędzie czytałem że 3 metry są potrzebne, w 2 może bym się zmieścił żeby było wygodnie. Kamerka na jakiej wysokości +/- jak stoi na tv?
  • Odpowiedz