Thriller. Młodego prokuratora prześladują upiory przeszłości - gdy był nastolatkiem jego siostra zaginęła w tajemniczych okolicznościach a jej przyjaciele zostali zamordowani. Jak to zwykle bywa, fabuła zaczyna się w momencie, gdy pojawiają się nowe wątki, które mogą pomóc wyjaśnić sprawę.
Chyba najbardziej trzymająca w napięciu książka, jaką czytałam. Cały czas sporo się dzieje, nie mogłam jej odłożyć, zawsze było "jeszcze tylko kilka stron" :-)
@bialaowca: @krakken: Ja wlaśnie zacząłem czytać Cobena. Siostra strasznie się zachwyca, co to nie on. Czytam teraz Na gorącym uczynku. Wole Koontza chyba.
@Piotrekp666: nad Koontzem trzeba się bardziej namęczyć, dodatkowo zarówno Cobena jak i Koontza czytałam po angielsku i wierz mi, że różnica jest ogromna w porównaniu z polskimi przekładami, także jeżeli władasz językiem to polecam angielskie wersje.
@sa_powody_do_mruczenia: Polecam "Mistyfikacje" tego samego autora. Ciekawa historia z koszykówką w tle a konkretnie z Bostonem,zwroty akcji,ciężko się oderwać :)
@bialaowca: Właśnie mnie Coben męczy, a taki King to już w ogóle. Ogólnie nie lubię stresujących książek, mam wystarczająco dużo stresów w życiu xD No to zacznę Koontza po angielsku w takim razie.
@sa_powody_do_mruczenia: Kiedyś czytałam sporo książek Cobena, ale nigdy nie mogę się zorientować, które już zaliczyłam, gdy czytam opisy na okładkach :/ Jakoś tak nie zapadły mi w pamięć. Aczkolwiek tej chyba nie czytałam, trzeba będzie się zaopatrzyć w bibliotece ;)
@AveNergal: "Mistyfikację" czytałam jakiś czas temu i nie mogłam się oderwać. Naprawdę dobra.
@Piotrekp666: @bialaowca: @manieq88: Koontz jest genialny, ale im nowsze powieści tym poziom spada niestety. Najlepsze jak dla mnie są te najwcześniejsze. Najbardziej mroczne, trzymające w napięciu, świetnie napisane i nietuzinkowe. "Twarz", "Ściana strachu", "Złe miejsce", "Mroczne ścieżki serca" no i mój ulubiony "Grom". :)
Polecam też z czystym sumieniem serię Koontza "Frankenstein". Tylko szkoda, że po polsku wydano na razie tylko dwie pierwsze części "Syna marnotrawnego" i "Miasto nocy".
Faceci, jak podoba wam sie ta kobieta ? Kobiety, co myslicie o jej stylu ? Te brwi,rzęsy,usta, makijaż, opaleniznę, piersy, ubor itd. Ocencie jej wyglad
"W głębi lasu" Harlan Coben
Thriller. Młodego prokuratora prześladują upiory przeszłości - gdy był nastolatkiem jego siostra zaginęła w tajemniczych okolicznościach a jej przyjaciele zostali zamordowani. Jak to zwykle bywa, fabuła zaczyna się w momencie, gdy pojawiają się nowe wątki, które mogą pomóc wyjaśnić sprawę.
Chyba najbardziej trzymająca w napięciu książka, jaką czytałam. Cały czas sporo się dzieje, nie mogłam jej odłożyć, zawsze było "jeszcze tylko kilka stron" :-)
#bookmeter
#nba
@Piotrekp666: Z Koontza to najlepsza "Przepowiednia"
@bialaowca: U mnie żadna znajoma nie czyta kryminałów :)
@AveNergal: "Mistyfikację" czytałam jakiś czas temu i nie mogłam się oderwać. Naprawdę dobra.
Polecam też z czystym sumieniem serię Koontza "Frankenstein". Tylko szkoda, że po polsku wydano na razie tylko dwie pierwsze części "Syna marnotrawnego" i "Miasto nocy".