@rrdzony: XDDD w 100g produktu wychodzi 135,57g składników xDD to jak z krakowską suchą, gdzie "użyto 150g gramów miensa na 100g produktu", tylko co tu ma odparować, mąka?
@wiedzmikolaj: do ciasta używa się między innymi wody która podczas pieczenia odparowuje. Tak samo woda odparowuje podczas robienia wędlin, sama szynka (tradycyjna oczywiście) traci jakieś 40% masy przez utratę wody. Mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam cieplutko
@rabarbarowyLis: xDDDDDD ok, która z tych substancji odparowuje? - tłuszcz - węglowodany - białko - błonnik - sól
Nie zaprzeczam że do produkcji chleba czy wędlin używa się wody, która to później odparowuje. Nie zmienia to faktu że podane na etykiecie gramatury są wzięte z instytutu danych z dupy. Jakim cudem w 100g produktu może znajdować się 103g węglowodanów?
#humorobrazkowy #heheszki #przegryw #feels
w 100g produktu wychodzi 135,57g składników xDD
to jak z krakowską suchą, gdzie "użyto 150g gramów miensa na 100g produktu",
tylko co tu ma odparować, mąka?
ok, która z tych substancji odparowuje?
- tłuszcz
- węglowodany
- białko
- błonnik
- sól
Nie zaprzeczam że do produkcji chleba czy wędlin używa się wody, która to później odparowuje.
Nie zmienia to faktu że podane na etykiecie gramatury są wzięte z instytutu danych z dupy.
Jakim cudem w 100g produktu może znajdować się 103g węglowodanów?