Aktywne Wpisy

wfyokyga +33
Dzień dobry
źródło: temp_file8832249252452700204
Pobierz
abuk123 +25
#przegryw piątek typu chuopski
źródło: GS4URdFWMAASaRU
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file8832249252452700204
Pobierz
źródło: GS4URdFWMAASaRU
PobierzWykop.pl
Internet od UPC modem Connect Box.
Problem z siecia WIFI 5ghz. Wygląda on troche inaczej w zaleznosci od karty sieciowej jakie ma urządzenie docelowe.
Np w ps4 rzadko traci calkowicie polaczenie ale zdarza sie losowo że praktycznie internet nie dziala i trzeba na nowo przetestowac połączenie aby zaczelo znow dzialac albo odczekac jakis czas. Tak jakby byl brak internetu.
Teraz mam lapka Acer Nitro 5 z karta Intel wifi 6 ax200 i na 5ghz zrywa połączenie co chwile. Po czym nie można sie ponownie połączyć . Trzeba odczekac chwile lub zresetowac karte.
Na 2.4ghz jest ok. Z telefonu zrobilem hotspot na 5ghz i tez bylo ok, wiec chyba karta jest w porzadku
Ktoś się z czymś takim spotkał?
Stery najnwosze. Przeinstalowane. Modem zresetowany. Dzwonilem do UPC cos tam posprawdzali , niby ok. Na sztywno kanał ustawił dla sieci 5ghz to wydawało się że problem naprawiony. Niestety do ponownego uruchomienia komputera.
#pytanie #pcmasterrace #laptopy #upc #internet #intel #wifi #ps4
Miałem podobny problem z tvboxami i routerem od upc
Nie mam pojęcia ja tylko wyłączyłem na routerze i teraz net działa jak należy na wszystkim co uzywam.
Ściągnij na telefon apkę WiFi analyzer i zobacz które kanały masz najbardziej obciążone. Później zmień w panelu admina UPC na te najmniej zawalone, mi trochę pomogło.