Wpis z mikrobloga

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji odnośnie dobrych aut / najlepszych ustawień do driftu na szutrach, a przecież różnica w stosunku do dróg asfaltowych jest ogromna. Ciężko nabić mi po 3 gwiazdki w tych strefach jeśli droga nie jest asfaltowa. Jakieś sugestie? Dzięki! #fh4 #forzahorizon4
  • 12
@RadeC Też tak słyszałem i na szczęście jest dostępny w jesiennej playliście więc będę się na niego czaić. Niby mam wymaxowanego Forda RS200 ale pewnie to nadal nie to samo.
@mordoo: dużo zależy od konkretnego szutru, ten między górami za miastem jest tak wąski, że totalnym fuksem zrobiłem tam 3 gwiazdki, podobnie jakiś na południowym zachodzie, za to reszta - na spokojnie. Pełna zgoda co do tego, że drfit na szutrach jest jakiś inny. Mi się najlepiej jeździ Suprą lub AE86, konfigi jakieś randomowe ze sklepu, jedynie skrzynia manual, bo żeby trzymało obroty.
@Ko1eszk4 M6 FE w 5 min dobiłem 3 brakujące strefy do 3 gwiazdek, także daje radę ;) Nie wpada tak w poślizg jak pozostałe auta, którymi próbowałem wcześniej i łatwiej nad nim zapanować, mimo dużej mocy.
@mordoo: no też wolę te jakby "cięższe" wozy, no i nim sporo jeździłem bo farmiłem setki punktów umiejętności, żeby level szybko nabić, a to była chyba najszybsza opcja ( ͡° ͜ʖ ͡°)