#testowanieoprogramowania #utest 2 tygodnie testów i w sumie sporo się nauczyłem i nawet wbiłem rangę na Proven, a zaraz wjedzie brąz bo mam już 72% i jeszcze trochę błędów czekających na zaakceptowanie :D dostaje już nawet trochę zaproszeń z automatu, ale bez @Rabusek to by ciężko było dobić rangę i się nauczyć czegoś ( ͡°͜ʖ͡°) fajna sprawa to testowanie w sumie
Pytanie do @Rabusek : posiadanie kart wielu polskich operatorów daje większy (znacząco) dostęp do zaproszeń do testów? Czy jeśli je zdobędę, to mogę przy każdym z urządzeń (w DEVICES) wpisać Orange, Play, Plus, T-Mobile?
Zapytałem, bo dziś akurat był projekt, na który się załapałem, gdzie wymogiem było posiadanie karty danego operatora. Teraz mam jednakże problem, bo dostarczona aplikacja po serii testów nie zapisała żadnego loga w android/data ( ͡°͜ʖ͡°)
@Terrano_pl: -akademie przeklikaj (przynajmniej te pierwsze) -dawaj +1 (podbija ranking/pkt. aktywności) -czytaj co jest w scope dokładnie -wpisz wszystko co masz w urządzenia/płatności -raportuj zgodnie z
@Terrano_pl: dodam jeszcze żebyś w przypadku testów płatności ogarnął sobie jakiś dobry program do blurowania danych i nauczył się go do tego używać, mi to zajęło trochę czasu zanim to ogarnąłem XD
@psposki: Dzięki, zerknę czy jest wersja tego softu na Maca bo nie mam komputera z Windowsem na razie. Wogóle zastanawiam się czy opłaca się dokupić jakiegoś tańszego Xiaomi albo coś innego z Androidem, czy to zwiększy jakoś ilość zaproszeń, ale w sumie wydaje mi się że nie bardzo bo większość aplikacji i tak ma wersje na iOS
Po co mam wybierać, najlepiej zabrać obie ( ͡°͜ʖ͡°) Ja mam "dobrego" androida (Xiaomi mi6) + iPhone 6 i bez problemu prawie "wszystko mogę" choć pewnie za niedługo iOS 12 będzie już średnio mile widziany
Dajesz +1? Bo może masz za mało punktów aktywności
https://help.utest.com/faq/why-is-my-rating-not-changing/
@mfv30we4: nie, mam karty sim masy różnych operatorów i nic mi to nei dało
-akademie przeklikaj (przynajmniej te pierwsze)
-dawaj +1 (podbija ranking/pkt. aktywności)
-czytaj co jest w scope dokładnie
-wpisz wszystko co masz w urządzenia/płatności
-raportuj zgodnie z
Do tego tracking ustawić na danym polu to w ogóle
Po co mam wybierać, najlepiej zabrać obie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mam "dobrego" androida (Xiaomi mi6) + iPhone 6 i bez problemu prawie "wszystko mogę" choć pewnie za niedługo iOS 12 będzie już średnio mile widziany
Zawsze możesz coś kupić za