Wpis z mikrobloga

#testowanieoprogramowania #utest 2 tygodnie testów i w sumie sporo się nauczyłem i nawet wbiłem rangę na Proven, a zaraz wjedzie brąz bo mam już 72% i jeszcze trochę błędów czekających na zaakceptowanie :D dostaje już nawet trochę zaproszeń z automatu, ale bez @Rabusek to by ciężko było dobić rangę i się nauczyć czegoś ( ͡° ͜ʖ ͡°) fajna sprawa to testowanie w sumie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@EvineX: Ja wbiłem Gołda tydzień temu jakoś i zero ciekawych projektów mi wpada xD

Dajesz +1? Bo może masz za mało punktów aktywności
  • Odpowiedz
Pytanie do @Rabusek : posiadanie kart wielu polskich operatorów daje większy (znacząco) dostęp do zaproszeń do testów? Czy jeśli je zdobędę, to mogę przy każdym z urządzeń (w DEVICES) wpisać Orange, Play, Plus, T-Mobile?
  • Odpowiedz
posiadanie kart wielu polskich operatorów daje większy (znacząco) dostęp do zaproszeń do testów?

@mfv30we4: nie, mam karty sim masy różnych operatorów i nic mi to nei dało
  • Odpowiedz
Zapytałem, bo dziś akurat był projekt, na który się załapałem, gdzie wymogiem było posiadanie karty danego operatora. Teraz mam jednakże problem, bo dostarczona aplikacja po serii testów nie zapisała żadnego loga w android/data ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Terrano_pl:
-akademie przeklikaj (przynajmniej te pierwsze)
-dawaj +1 (podbija ranking/pkt. aktywności)
-czytaj co jest w scope dokładnie
-wpisz wszystko co masz w urządzenia/płatności
-raportuj zgodnie z
  • Odpowiedz
  • 0
@Terrano_pl: dodam jeszcze żebyś w przypadku testów płatności ogarnął sobie jakiś dobry program do blurowania danych i nauczył się go do tego używać, mi to zajęło trochę czasu zanim to ogarnąłem XD
  • Odpowiedz
  • 1
@EvineX: davinci resolve polecam, nie ma co się bawić w amatorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego tracking ustawić na danym polu to w ogóle
  • Odpowiedz
  • 1
@psposki: Dzięki, zerknę czy jest wersja tego softu na Maca bo nie mam komputera z Windowsem na razie. Wogóle zastanawiam się czy opłaca się dokupić jakiegoś tańszego Xiaomi albo coś innego z Androidem, czy to zwiększy jakoś ilość zaproszeń, ale w sumie wydaje mi się że nie bardzo bo większość aplikacji i tak ma wersje na iOS
  • Odpowiedz
  • 2
@EvineX:

Po co mam wybierać, najlepiej zabrać obie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mam "dobrego" androida (Xiaomi mi6) + iPhone 6 i bez problemu prawie "wszystko mogę" choć pewnie za niedługo iOS 12 będzie już średnio mile widziany

Zawsze możesz coś kupić za
  • Odpowiedz