Wpis z mikrobloga

Jak dla mnie to osoby niezwiązane z rapem wypadły o wiele lepiej niż raperzy. I nie mam tu na myśli umiejętności wokalnych ani pisarskich tylko ogólny wydźwięk tych nagrań. Gdy włączam sobie takiego Podsiadło czy Andrusa to widzę normalnych, cywilizowanych ludzi którzy podeszli do tego na luzie bez żadnej napinki. Całość ogląda się przyjemnie i z delikatnym uśmiechem na ustach. Nawet taki Rafał Brzozowski który na co dzień jest strasznie crindżowy, budzi pozytywne odczucia.

A raperzy? XDD Szapku - jakiś typ w różowej kominiarce wykonujący ruchy ręką jakby był Celine Dion lub inną Whitney Houston i banda jarających i chlejących piwsko szympansów w tle. Aż dziwne, że żaden z nich w pewnym momencie nie odcharknął i splunął na ziemie. Paluch aka Biuro Ochrony Rapu z kijem w dupie który nie mógł się powstrzymać i nawet tutaj poucza innych kogo mogą a kogo nie mogą nominować. Bedoes - XD tu nawet nie ma co komentować. Mata zachowujący się jak niedorozwinięte dziecko i Kartky zaczynający zdaniem "się #!$%@?łem wczoraj w nocy" I cała reszta dla których ta akcja charytatywna to kolejna świetna okazja do pokazania jakimi to oni nie są zimnymi draniami rapujący ciągle o chlaniu, ćpaniu, ruchaniu, Gucci i hejterach.

Ja #!$%@? jak można nieironicznie słuchać tych ludzi. Nie dość, że jest to słabe to wręcz wywołujące zażenowanie takie samo jak podczas słuchania disco polo albo oglądania kabaretów. Połowę tych raperów powinno się wyłapać w siatkę i przymusowo przebadać bo to niewyobrażalne jak można mieć tak niskie poczucie wstydu i #!$%@?ć taki paździerz.
#hot16challenge2
  • 11
@DumnaAniemia: dobrze, że ludzie zobaczą, że tworzenie gównorapu to nie jest żadna sztuka i każdy kto ma trochę oleju w głowie może przebić najpopularniejszych raperów. Ja wspomnę o Matczaku bo naprawdę mi się spodobał jego tekst. Jeszcze był jakiś Mirek, ale on chyba ma coś wspólnego ze śpiewaniem, który mi się wyjątkowo spodobał. Nick coś z lazy miał
@DumnaAniemia: Czekaj, na co dzień nie słuchasz rapu i masz pretensje do raperów, że w rapowym wyzwaniu ośmielają się rapować w swoim stylu? Czego się spodziewałaś? To normalne, że bardziej Ci pasują utwory ludzi nie związanych na co dzień z tym gatunkiem muzycznym, bo są bliższe głównego nurtu.

@SmalecAlfa: Tekst profesora Matczaka powstawał zapewne przy współudziale syna, którym jest raper Mata.
@wuzer19: szczerze wątpię, że Mata mu pomagał, po pierwsze dlatego, że tekst TatyMaty jest lepszy od tekstów Maty xd, po drugie na którymś z wykładów Matczak wspomniał o piosence łony i do tej piosenki odwoływał się też w swoim, po trzecie dla każdego w miarę inteligentnego człowieka, a na pewno profesor prawa jest inteligentniejszy od patusa spod bloku, napisanie tekstu piosenki to nie jest wielki wyczyn. To jeszcze bardziej pokazuje jak
@DumnaAniemia: Dokładnie. Mi osobiście najlepiej właśnie podeszły Klocuchy, Podsiadło, Mary Spolsky czy Jakub Józef Orliński, zaraz za nimi wszystkie rodzaje Tacosów. Wśród raperów też mam wiele perełek pozaznaczanych, ale się już o tym rozpisywać nie będę. Natomiast Mata to bardzo specyficzny przypadek, bo miał pomysł. Klip jest fajny, ot zmęczony zamulony chłopak z rozgrzebanym sernikiem z rodzynkami na przedzie zostaje wywołany żeby rapować. Z tym że tekst jest żenujący i słaby,
@DumnaAniemia w kategoriach pozytow najlepiej wypada i tak Vito bambino. Widać że sie nie przygotowywał za mocno, na lajcie bez zbędnych followupow i całej scenicznej szopki.