Aktywne Wpisy
stanley___ +86
źródło: 67mjs6.b03887.l
Pobierz
dariusz_94 +2957
Bożu, czekałem na niego z 2 godziny, aż usiądzie na tej ławeczce, którą ja chcę i którą ja wybrałem
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
źródło: 1000009184
Pobierz

#tvpis
źródło: comment_1588528418Kfh5EKwbvwUMEhhBOboOK7.jpg
Pobierzźródło: comment_1588531292OwFU4Mxk7fw2aD9Wh4dkhw.jpg
Pobierz@622xc: Koronawirus z Kermoren ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z drugiej stronie na stronie rzeczywiście jest:
@ortofosforan: Czlowieku konferencje, stronki, FAQ, wytyczne, zalecenia- to nie stanowi prawa w tym kraju (jeszcze)
W ustawie jest jasno okreslone. W sadzie sie na FAQ bedziesz powolywal? Czy na przepisy?
Nie traktuj tej wypowiedzi jako atak na Ciebie-poprostu chce ludziom uswiadomic ze to co slysza w tv, na konferencjach itp ma NIC wspolnego z przepisami. To przepisy sa wazne.
@ortofosforan: mozesz przytoczyc odpowiedni przepis? bo nie potrafie znalezc. No chyba ze masa spawalnicza to "element odziezy"
"§ 18. 1. Do odwołania nakłada się obowiązek zakrywania, przy pomocy odzieży lub jej części, maski, maseczki,
przyłbicy albo kasku ochronnego, o którym mowa w art. 40 ust. 1 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu
A czego Ty się tak boisz? Że od razu policja, sąd?
Przejdź się do parku, na deptak nad morzem i zobacz ile ludzi w ogóle nie ma masek, a ile jest wokół policji, która nic z tym nie robi. Jasne, dobrze wiedzieć wszystko konkretnie, ale akurat tego już nikt nie wymaga od obecnego rządu.
@HipopotamEscobara: z moim szczesciem to kara administracyjna :P
Zakrywam morde i nos nie po to ze sie boje zarazenia (w robocie jakos nie musze zakrywac) czy tez jestem taki zarabisty ze nie chce zarazic innych. Poprostu nie chce placic kary administracyjnej od ktorej nawet nie moge sie odwolac.
@Mrbimbek: A Ty czytac ze zrozumieniem potrafisz?
przylbice w ustawie sa wymienione tylko przy pracownikach (jesli spelniony jest dodatkowy warunek w postaci pleksi)
Wszyscy inni maja nosic maseczki, maski lub zaslaniac sie elementem odziezy.
Musze przyznac ze @ortofosforan calkiem zrecznie zauwazyl ze wymienione sa "maski" (nie chirurgiczne, bawelniane
źródło: comment_1588538699kdwCmm3kkHxxbhzX2wzDPO.jpg
Pobierz