Wpis z mikrobloga

Cześć, grałem kiedyś w mtg. Pamietam, ze grałem taliami Madness i Psychatog. Kojarzę tez, ze na topie była kontrolka „the rock”. Natknąłem się dzisiaj na to ze istnieje coś takiego jak mtg arena. Stad moje pytania.

Czy mtg arena to to samo co mtg?
Czy model jest taki sam? Tzn kupujesz boosterpacki tylko w grze online?
Czy karty w realu maja coś wspólnego z gra? Jakiś kod seryjny który pozwala go wrzucić do mtg arena?

Czy warto w to grać xD?
#mtg
  • 5
@XDY89: Tak, MTG Arena to nowy (w przeciwieństwie do MTGO) klient to grania w MTG. Karty możesz dostwać z boosterów, questów oraz za Wildcardy. Z tego co wiem często w jakich papierowych eventach są różne kody do Areny dające zwykle boostery i inne rzeczy.
@XDY89: arena to klient mtg online. Jeśli chodzi o zakrs kart, na razie są dostępne raczej nowsze dodatki. Często można dostać dodatkowe karty za darmo (kody).
@XDY89: MTG Arena imo to najlepszy sposob by wkręcić się znów do świata magick'a, dwa w realu raczej bys nie złożył jakiejś talii za 1,5-2k zł (mowa o standardzie) a tutaj rach ciach i grasz, trzeba troszeczke cierpliwosci na poczatku jak chce sie grac f2p. ja gram od premiery otwartej bety i jestem zadowolony. Naprawde, arena to jest to czego brakowało w magicku chyba. Papier to papier, ale jak chcesz pograc