Wpis z mikrobloga

Chciałbym zaczerpnąć porady. Szukam jakiegoś fajnego łóżka dla dwóch osób, wymiary 160x200. Z dziewczyną jesteśmy raczej zgodni że powinno to być coś z zagłówkiem żeby można było wygodnie się oprzeć. Budżet mam około 1500zł
Nigdy nie kupowałem łózka i chciałem zapytać czym wy się kierowaliście przy zakupie?
Polecacie jakieś konkretne modele/firmy? A może coś odradzacie?
PS. materac mam więc mnie nie interesuje :)
#pytanie #mieszkanie #meble #sypialnia #remont
  • 10
@alhakeem:
Masz takie łózko? Polecasz? Powiem ci że dziś w nocy nie mogłem spać i przeglądałem parę godzin internet i zaznaczyłem sobie kilkanaście łóżek i jednym z nich jest właśnie MALM z IKEA
@puyol95: Mam takie dwa, z czego jedno z oryginalnym zagłówkiem (łatwo się go odłącza). Wystarczająco solidne, biały kolor pasuje mi do wystroju mieszkań. Zależało mi na bardzo pojemnej skrzyni, którą otwierasz podnosząc materac do góry (żadnych wysuwanych szuflad). Nic oryginalnego, ale jest trwałe i mądrze zaprojektowane. W tej cenie zdecydowanie polecam ;]
@alhakeem:
a dlaczego żadnych szuflad?
Z zagłówkiem to mamy taki kłopot że dziewczyna by chciała takie caly materiału a nie tylko takie poduszki pod plecy jakby a ja nie jestem przekonany. Ale zwyczajnie sie na tym nie znam wiec moge się mylic
@puyol95: Masz czyściej bez szuflad, żadnego odkurzania pod łóżkiem, bo skrzynia jest szczelna. Lepiej wykorzystane jest całe dostępne miejsce i nie potrzebujesz przestrzeni wokół, żeby to otworzyć.
Jak mają być poduszki to naklejasz je bezpośrednio na ścianę i rezygnujesz z oryginalnego zagłówka, albo bawisz się w tapicera i sobie go czymś obijasz. Musisz wtedy zwrócić uwagę na ścieralność materiału i łatwość utrzymania higieny. Oczywiście możesz też kupić obite już łóżko, ale