Wpis z mikrobloga

Borek to dla mnie człowiek pełen sprzeczności, z jednej strony skończona szkoła muzyczna, Uniwersytet Warszawki, elokwencja na wysokim poziomie, potrafi się mądrze wypowiedzieć, na pierwszy rzut oka bardzo inteligentny facet. Jednak popularny Mati kryje tez inną twarz, twarz która wydaje się być trochę wieśniakowata. Mam na myśli sytuacje w których Boras rzuci do rozmówcy jakimś cwaniackim tekstem, zachowa się jakby przyjechał 3 letnim BMW na wiejską zabawę, bo łojciec ma 150 hektarów ziemi ornej i kupił. Towarzystwo w jakim Mati lubi się obracać nie zawsze też składa się z ludzi którzy lubią porozmawiać o fizyce kwantowej, no umówmy się, Tomek Hajto, Wichniarek czy kilku innych starych piłkarzy czy bokserów do inteligencji tego narodu nie należy. Tylko która twarz Matiego jest prawdziwa, a która to kreacja? Mamy do czynienia z inteligentnym gościem który lubi kreować się na cwaniaka, kolegę znanych piłkarzy, czy może to wieśniak który ładnie się ubrał, mówić nauczył i sprawia wrażenie inteligentniejszego niż jest w rzeczywistości? Nie wiem #gownowpis #wysryw #borek #kanalsportowy
  • 9
  • Odpowiedz
@atm-Pa: Borek wie, że jak pić wódkę to z Najmanem, a jak robić interesy to ze Stanowskim, po prostu dobrze potrafi się dostosować do sytuacji swoim zachowaniem, potrafi 15 minut mówić pięknymi słowami o niczym, ale potrafi też powiedzieć jak o Włodarczyku, że on by tą sprawę załatwił po męsku (co mnie trochę śmieszy akurat). Zawsze do bieżącej sytuacji potrafił się dostosować, niestety dla niego nie udało się przy aferze
  • Odpowiedz