Wpis z mikrobloga

Zakląłem, bo zdałem sobie właśnie z czegoś sprawę. Z czegoś wielkiego, co dopiero nadchodzi. Wyobrażacie sobie ile będzie w tym oszołomskim państwie, już po wszystkim, pomników ku czci zmarłych lekarzy i ratowników, pomników poświęconych zmarłym pacjentom, marszów medycznych, rocznic, miesięcznic, placów imienia ofiar koronawirusa, skwerów imienia bohaterskich lekarzy i ulic imienia ofiarności wojsk obrony terytorialnej? Ja #!$%@?! Oczywiście nie byłoby w tym co do zasady nic złego gdyby zachować jakiś umiar, ale umiaru nie można się spodziewać, to będzie potop, to będzie fala fanatyzmu, obrzędów, sponsorowania bezgustnych pomników, mnóstwo czasu w mediach, święcenia, transmisji, płomiennych przemówień. Oczywiście ten czas i pieniądze zostaną zmarnowane na uroczystości i pomniki, kosztem innych ważnych potrzeb państwa, które na prawdę będą zamiast nich istotne w tym nadchodzącym czasie, a które w fali oszołomstwa zostaną całkowicie zignorowane jak dotychczas służba zdrowia. Nasze tekturowe państwo, o ile będzie istniało zyska kolejny klocek do narodowej toksycznej martyrologi.

#koronawirus #polska
  • 1
  • Odpowiedz