Wpis z mikrobloga

Naszła mnie rozkmina.Ciekawe czemu sklepy nie wprowadziły aplikacji z wirtualnym koszykiem, do którego wrzucasz produkty. Pracownicy takich placówek\, "składaliby" takie zamówienia i przekazywaliby te zakupy przez okienko unikając zbędnego kontaktu z ludźmi. Co wy na to Miraski i Mirabelki?
  • 8
  • Odpowiedz
@boczekmen ogólnie sklepy z dostawą do domu mają takie opcje, problemem jest przygotowanie działającej infrastruktury oid tego typu rzeczy, mając miesiąc czasu, można by było to zrobić, ale czy jest sens? Dla firmy to duży wydatek, a pracowników w razie czego się wymieni
  • Odpowiedz
@boczekmen: nawet by można zrobić że podjeżdżasz do okienka i odbierasz zakupki nie wychodząc z samochodu. Moim zdaniem dobry pomysł, tylko wymaga od sklepu zatrudnienia większej ilości ludzi bo wtedy pracownicy chodzą po sklepie i zbierają produkty, a to zwiększa koszty działania sklepu.
  • Odpowiedz
@Harmonia: no własnie ja patrze na to z perspektywy osoby robiącej zakupy. Są pewne problemy natury technicznej, o której nie mam pojęcia. Można by było np złałożyc pewnego rodzaju blokade na x ilosć koszyków obsługiwanej w danym czasie. Podkreślam, ze naszła mnie rozkmina tak totalnie po przebudzeniu. Mogłem nie myśleć logicznie :P
  • Odpowiedz