Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ile trzeba wydać na naukę szycia, gdy chce się kupić nową maszynę i wszelkie potrzebne akcesoria? Jakieś nici, miarki i inne tam.

Czy z Waszej perspektywy to było frustrujące i długo trwało? Mam mało cierpliwości i zastanawiam się czy to dla mnie w ogóle ( )

#maszynadoszycia #szycie #rozowepaski
  • 7
  • Odpowiedz
@Moseva: Maszyna ok. 500 zł. Nici, szpilki są tanie, po parę złotych. Do tego przydadzą ci się dobre nożyczki, to jest ok. 50 zł. Na start nie polecam kupować materiałów, tylko ćwiczyć na jakimś starym prześcieradle i odkupić od jakiejś krawcowej wór skrawków.
Tak, jest to frustrujące, bo wymaga dużo dokładności.
  • Odpowiedz
  • 1
@Moseva: ja wydałam na maszyne 250 zł, kupiłam używaną. Materiały - własny zasób (jakieś stare rzeczy) i kilka z grupy na fb śmieciarka.
Do tego zestaw nici (miałam na początek trocr swoich), nożyczki ostre to podstawa (ja kupiłam za chyba 30-50 zł), szpilki, rozpruwacz, obcinaczki do nitek. Ja chcę sobie dokupić jeszcze taką super linijkę, która odmierza zapas na szew i można ją wyginać xd.
To z takich rzeczy, które mi
  • Odpowiedz
  • 0
@pingwinowa: Dziękuję za taka długa i rzeczową odpowiedź Pani pingwin <3 Trzymam kciuki za dalszy postęp w (s)zyciu ()
  • Odpowiedz