Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś wpadł na głupi pomysł żeby wystawiać coś na Allegro po ostatnich zmianach, to odradzam.
Wystawiłem stare koła z oponami na Allegro za 500 zł, a prowizja wyniosła 50 zł niby z Allegro-lokalnie. Ten portal sięga dna ;) kiedyś to było... Teraz to nie ma. Płaciło się kilka procent prowizji a nie 10% bezzwrotnej nawet jak kupujący zwróci produkt.

Klikając przycisk wystaw przedmiot na allegro.pl przeczytawszy regulamin prowizji allegro, jestem kasowany Wg regulaminu Allegro-lokalnie, nie podpada to pod jakiś punkt praw konsumenta?

#allegro #allegrolokalnie #zakupy #oszukujo #januszebiznesu
  • 10
@Wojot ja zawsze korzystam z kalkulatora prowizji, dawno nic nie wystawiałem ale już od bardzo dawna Allegro wali w ciula na prowizji. Teraz chyba wzięli się jeszcze za tych którzy cenę przedmiotu ukrywali w kosztach dostawy, są na takiej pozycji że nie ma im kto za to nosa utrzeć niestety
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Szynk44: skorzystałem przed wystawieniem, wyszło 25zl tyle że na allegro... A Allegro-lokalnie ma 2x więcej. Przy czym nie da się wystawić tylko na allegro, trzeba na allegro lokalnie tylko albo na tym i tym, nie znalazłem takiej opcji samego allegro
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PanHagrid: to tego nie widziałem. Ale ten formularz który pokazałeś na dole ma opcję allegro lokalnie samo lub z allegro. Nie ma samego allegro
@Wojot:
- nie można dodawać treści do opisu jeżeli jest złożona oferta w licytacji
- nie można odwoływać ofert
- nie można wrzucać kupujących na czarną listę
- jeżeli zwycięzca nie zapłaci w ciągu 5 dni to sprzedaż uznawana jest za niebyłą
- nie można ponownie wystawiać zakończonego przedmiotu

Sterta końskiego gówna pisana na kolanie...