Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Hej Mirki pracodawcy w mikroprzedsiębiorstwach. Jak sytuacja u Was z płatnościami klientów? Jak z ilością zleceń czy zamówień? U mnie, firma 3 osoby, w sumie specjaliści, do zeszłego tygodnia było bardzo miło i nagle jakby nam telefony Orange uciął. Z płatnościami też widzę że klientela zaczęła zwlekać. Trochę w tym wszystkim się pocieszam, bo brakowało dwóch tygodni a bym podpisał leasing na dużą maszynę. W tej sytuacji odpuszczam maszynerię i zaczynam myśleć jak przeżyć, żeby chłopaków utrzymać. Nie tak sobie wyobrażałem 2020 rok. Pozdrawiam z zachodniej Wielkopolski.
  • 5
@luksky: 10 osób + 8 osób podwykonawczych (branża okolobudowlana). W zeszłym tygodniu zmniejszona ilość zapytań. Dzisiaj brak nowych zapytań i biuro (w którym tylko połowa ludzi) i wolne moce przerobowe. Generalnie pracujemy nad tym co mieliśmy wcześniej zakontraktowane ale przyszłość narazie wygląda nieciekawie. Mam nadzieję że to chwilowy zjazd a jak już kurz opadnie to zacznie z powrotem rosnąć. Ale już rozmyślam nad pakietem pomocowym dla pracowników.
@luksky: ja sam rozmyślam. Sam staram się znaleźć rozwiązanie. W to że ktoś na górze pomyśli za mnie i faktycznie zrobi coś żeby ochronić ludzi przed kryzysem - nie wierzę. Dlatego od kilku dni staram się znaleźć rozwiązanie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Dziś wyrwałem trochę pracy. Na jakiś tydzień + wynajem na 4 miesiące maszyny. We fakturach mamy około 140tys brutto. Nikt nie płaci.