Wpis z mikrobloga

Wczoraj poczułem to co czuli moi rodzice jak byli w moim wieku. Idziesz do sklepu masz kasę, listę zakupów ale nie masz co kupić. Półki puste, w lodówkach przeciąg. Z mięsa do wyboru było mielone i szaszłyki. Wzięłem mielone. Makaron, ryż nie istnieje, wzięłem jakąś kaszę która widocznie nie cieszy się popularnością. Dzisiaj zapewne dowiem się czemu. Ucieszył mnie fakt że gosciuow przy kasie brakło kasy na paczkę twixow to odraz sobie je wzięłem chociaż nie jadłem ich z 10 lat. Z wody została truskawkowa i cytrynowa. Wzięłem trochę tej trochę tej chociaż gardze każda z nich.

#!$%@? co za czasy. Rozpieścili nas przez ostatnie lata. Dzisiaj atakuje większy market może chociaż papier toaletowy dostanę, bo plan B jest taki żeby pluskać dupe woda truskawkowa, której pić się nie da.

#koronawirus trochę #heheszki przez łzy
  • 11
  • Odpowiedz
@czechu92: Miałem podobne odczucie wczoraj. Co prawda nie mieszkam w Polsce ale jak zaszedłem do lokalnego, indonezyjskiego marketu to zobaczyłem że cukru nie ma, mąki prawie nie ma, mojego ulubionego imbiru nie ma, leki, mięso i ryby przebrane, owoce i warzywa co prawda dostepne ale w jakiś #!$%@? cenach np. cebula po prawie 51zł/kg #!$%@?.jpg_

Co z tego, że mam pieniądze jak nie ma czego kupować...
  • Odpowiedz
@czechu92: Lol, byłem dzisiaj w Kauflandzie, ludzi, głównie emerytów sporo, ale półki pełne z kilkoma wyjątkami, ale nie tak, że nie ma zamienników. Przykładowo z makaronów brakowało tylko Barilli. O dziwo konserw nikt nie kupował. Wczoraj były pustki na sklepie.
  • Odpowiedz
@czechu92: przecież jest w #!$%@? towaru. W marketach może nie ma, ale w marketach najczęściej kupują emeryci i Janusze, czyli najbardziej podatni na manipulację. Byłem w przeciągu dwóch dób w Rossmanie, Żabce, Lewiatanie i Carrefour Express. Wszędzie wszystko było, poza papierem toaletowym i mydłem w Rossmanie. Tak poza tym można kupić wszystko.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lehu31
Jest ale nie wszędzie. Wczoraj byłem w biedrze między blokami i wyglądała jak krojobraz po bitwie a dzisiaj w dużym Lidlu i oprócz mięsa makaronu i ryżu było wszystko. W sumie w 4 sklepach dzisiaj byłem i cyckow z kury nigdzie nie było. W przyszłym tygodniu już pewnie wszystko będzie dostępne.
  • Odpowiedz