Wpis z mikrobloga

koleżanki i koledzy - jak przyrządzacie wątróbki?
od dwóch miesięcy próbuje to jakoś przyrządzać, żeby było zjadliwe, ale za każdym razem kończy się wpychaniem jej w siebie i przegryzaniem czymś kwaśnym, żeby zabić posmak :(
za dziecka jadłem dużo wątróbki, ale jakoś w szkole średniej przestałem i teraz po 20 latach próbuje do niej wrócić, bo mikroelementy i witaminy.
będę wdzięczny za przepisy i wszelkie rady.
PS. od ręki mam dostępne tylko wołowe.
#keto
  • 8
  • Odpowiedz
@zweipack: ja tam piekę w sosie - oliwa + ketchup (+ ew. Musztarda) i przyprawy. Do tego jeszcze cebula. Ja piekę w worku - jakieś 30-40 minut w 200 stopniach, po czym rozcinam worek i wrzucam do piekarnika na kolejne 20 minut.

Też pytanie jaką wątróbkę kupujesz? Mi drobiowa jednak bardziej smakuje niż wieprzowa.
  • Odpowiedz
@zweipack: ja zawsze lubiłem wątróbkę. Ostatnio przyrządziłem ją w śmietanie i pieczarkach i była jeszcze lepsza. Polecam, wtedy na pewno ci wejdzie bez problemu + więcej tłuszcuz
  • Odpowiedz