Aktywne Wpisy
noipmezc +7
kupilem se dziś ten polecany na wykopie keczup roleski i powiem szczerze ze myslalem ze bedzie lepszy
no ale nie jest zly zeby nie bylo, ale czy go kupie drugi raz to musze sie zastanowic jeszcze
no ale nie jest zly zeby nie bylo, ale czy go kupie drugi raz to musze sie zastanowic jeszcze
travisbickle1899 +40
Proszę państwa Denis patrzący jak chłop się tłumaczy z masturbacji do drugiego chłopa na kamerce. Ja dopiero zacząłem to oglądać i nie mogę xD Na sam początek Szadziński który łyka przeprosiny Natana xD Zazdrośćcie mi że dopiero zaczynam to oglądać xD Tak się robi freak fighty, pozdrawiam cię Baysangur #famemma #cloutmma
Kontraktor/konsultant here.
Dzisiaj zacząłem nowy projekt, na briefiengu dowiedziałem się, ze nie ma czasu pisać testów, wiec najpierw wszystko napiszemy a potem jak będzie dobrze to napiszemy testy.
Zapytałem skąd będzie wiadomo, ze jest dobrze jak nie będzie testów.
No tak wiec napisali mojej firmie ze nie podoba im się moje „attitide” i już nie jestem projekcie xD
Sorry za angielszczyznę, ale zagranica tutaj xD
#programowanie #ajti #zalesiealetylkotroszke
A tak serio to chyba lepiej dla ciebie xD
Robi się tak, że nie mówi się za dużo, zostaje się w projekcie robi absolutnie minimum, a w między czasie szuka się projektu ze stawką +30%. Na spokojnie, bo faktura opłacona bez stresu sobie coś tam dziergasz. Możesz tak wysiedzieć 3-6 miesięcy zależy od wielkości projektu, a później bez problemu odejść.
Rok wytrzymałem w takiej firmie, gdzie się tak pracowało
A co do samej sytuacji - myślę, a mam wieloletnie doświadczenie w pracy w korpo, że wszystko da się powiedzieć, ale w odpowiedni sposób - skoro tak grubo polecieli to może zbyt ostro to zakomunikowałeś? Warto przemyśleć, bo niestety w tym fachu umiejętności to 50% sukcesu, reszta to umiejętność dogadania się z ludźmi, w szczególności tymi, którzy nie mają
Nie bójcie się, to nie moj pierwszy kontrakt ( ͡° ͜ʖ ͡°) aczkowiek sytuacja niecodzienna bo zwykle to wyglądało tak, ze firmy biorą nas po to, żebyśmy my im powiedzieli jak robić software bo się na tym znamy, zreszta wzięli od nas cały zestaw, PMow, devopsow - wiec widać jakiś wybitny nowy gownomanager się chciał