Aktywne Wpisy

whitewolfik +246
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
źródło: PXL_20240613_153017339.MP
Pobierz
kotka-a 0

#bitcoin #kryptowaluty
źródło: comment_1582571449Og8WGHKE1y9AmqC15MaH4R.jpg
Pobierz@onebit:
Adopcja = opłaty, a te idą do minerów.
@megaloxantha: Więcej użytkowników to większy popyt, a więc i większa cena. O to chodzi.
@cyborgkombat: Wyższe opłaty tylko na mainchainie. Tanie transakcje mają latać po Lightning Network
Wzrost ceny przy użyciu w pow mógłby brać się stąd, że ktoś kupuje 1 btc a potem ten 1 btc znika z obiegu np. na godzinę. Zmniejsza się podaż na rynku więc cena rośnie.
Niby zysk - tylko skąd? Kosztem użytkownika - możesz zarobić tylko wtedy, jeśli sprzedasz swoje 1 btc dopóki jego jest w locie,
Nie każdy sprzedaje jak najszybciej. Pieniądz deflacyjny opłaca się gromadzić, lepiej pozbywać się inflacyjnej gotówki.
Podaż będzie spadać z czasem, bo jest stała liczba
Czyli zakładasz że będzie spekulantem liczącym na to że cena wzrośnie, tylko co to ma do wzrostu ceny z powodu użytkowników?
To takie dziwne określenie na coś, co generuje zyski, tylko bitcoin nic nie generuje, więc nie jest "aktywem deflacyjnym".
@onebit: właśnie problem w tym
Jeżeli trzymasz pieniądze w banku to robisz dokładnie to samo, dostajesz je za wykonaną pracę i trzymasz. Nie jesteś spekulantem.
Póki co generuje zyski i jak najbardziej jest aktywem deflacyjnym bo ma
@onebit: pieniądze to co innego, bo mają egzekwowalne państwowo oparcie w długu, przez które państwo gwarantuje wymienialność na dobra. Jak masz dług - nawet rachunek za prąd - w złotówkach, to musisz za te złotówki sprzedać część tego co masz, wliczając czas.
Niską inflację można uznać za opłatę za usługę utrzymania wymienialności.
Dobrze, ale to nic nie zmienia, nadal każdy może używać bitcoina, wystarczy, że z jakiegoś powodu zdecyduje się na to. Rynek sam załatwi sprawę, kto będzie trzymał deflacyjny pieniądz zamiast dewaluującego