Wpis z mikrobloga

@borysszyc Nie można porównywać tych dwóch gier. Ja gry pokroju Wiedźmin3, GTAV odpalam na ultra w FullHD i mam stałe 60FPS minimum. W C:S przy 50k mieszkańców mam 25FPS. ! I7-7700, GTX1060 6GB, 16GBram, SSD. W planach mam wymianę 16GB na 32GB, niestety mam ograniczenia bo to laptop jednak.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kuriozalny_prestydygitator: Cities używa tylko jednego rdzenia, obecne procesory bardziej są nastawione na wielordzeniowość. Mam Ryzena 5 3600 16GB RAM i przy mieście 50k mam 25FPS, mam zainstalowane TM:PE. Wykres zużycia procesora pokazuje, że tylko jeden rdzeń pracuje przy Cities, a inne gry (Wiedźmin np) chodzą dużo płynniej.
@kuriozalny_prestydygitator: przede wszystkim, więcej RAMu. Mam bardzo podobną specyfikację, i5-3470, gtx960 4gb, miałem 8gb, dokupiłem kolejne 8. Przy 8 ledwie mi ładowało kilka modów jak TM:PE czy Move It!, teraz sporo modów oraz assetów i nie ma problemu z ładowaniem gry jak i w samej grze. Ale nie licz na cuda, ja mam ledwie 40fpsów, przy większych obliczeniach spada do 15-20fpsów, sama rozgrywka też zwalnia. Niestety, nie jest to najlepiej zoptymalizowana