Aktywne Wpisy
Itslilianka +88
Pamiętacie tą grę? Jezus ale to na tamte czasy było super! Fajne, kolorowe mapy, doskonała grywalność o tryb dla kilku graczy. Aż sobie kupię by złożyć hołd twórcom. Dodam że studio odpowiedzialne za produkcję jest dziś znane jako Epic Games #gry
Chlor2115 +111
-#!$%@? od groma czołgów na tierach do V włącznie. Dodatkowo kilka na tierach VI-VII.
-Usunęli wszystkie jedynki, bez wyjątku. Tylko po to, by zastąpić je 'nowymi', czyli niektórymi dawnymi dwójkami. Stare jedynki nie stały się kolekcjonerkami, po prostu zniknęły. MS-1? Leichtraktor? T1 Cunningham? Mogę je tylko wspominać. No #!$%@? jak w najśmieszniejszym żarcie w historii ludzkości, dwójki się za jedynki przebrały.
-Usunęli burzaki na tierach I-III, bo 'nowi gracze nie rozumieli ich mechaniki'. Żeby było śmieszniej, nie podumali jak to oni, i burzaki zostały na BT-7 art. i T82, bo nie mają alternatywnych armat, oba do tej pory sieją zniszczenie xD Zniknęły za to z innych derpów, jak M2 Medium.
-Burzaki o kalibrze 152mm+ zostały znerfione. Ale nie bezpośrednio, tylko doszło wyposażenie dla wszystkich czołgów, które zmniejsza uszkodzenia od dużych OB.
-Zniknęły wszystkie (prawie hehe) derp działa na niskich tierach. Na przykład StuG III, Pz. IV i Hetzer straciły swoją legendarną 105mm. Tylko po to, by w Halloween 2018 (może 2 tygodnie po rebalansie) dać wszystkim jakiś wymyślony czołg z derp działem a'la wspomniana 105mm XD A na Halloween 2019 dostaliśmy uwaga... reskina StuGa z malowaniem w nietoperze i z armatą 105mm XDDD
-Balans... Czołgi zostały tak #!$%@? zbalansowane na niskich tierach, że teraz wszyscy sealclubbią na jednym czołgu. Do niedawna był to M5 Stuart. Po miesiącach płaczu i zgrzytania zębów graczy znerfili go, by... dać buffa Pz. III. Takiego buffa, że ma niemal najlepszy dpm na tierze i taki pancerz, że robi za ciężkiego. Tylko że nadal #!$%@? 55km/h.
Tutaj mała dygresja - żeby po 5 latach wyrównać szanse innych niszczycieli IV poziomu z Hetzerem, właśnie wpadli na pomysł by #!$%@?ć pancerzem Sau40. #!$%@?ć tak, że do 10km/h powinien się z minutę rozpędzać, ale mobilność zostanie bez zmian. Typowe WG. Zmiana wejdzie po walentynkch.
-Wyposażenie zostało obcięte do minimum na niskich tierach, i to akurat dobry ruch. Im wyższy tier wbijasz, tym lepszy masz dostęp do różnych opcji, powoli się uczysz różnych pierdół. Mam na myśli zestawy naprawcze, kawy, rogaliki i inne używki.
-Kolekcjonerkami stało się też ok. 80% ówczesnych premek na tierach II-VII. To tylko zmiana koloru czcionki na czołgu ze złotego na błękitny. Ich staty się nie zmieniły, w żadnej materii. Jest jednak pewien detal o którym powiem w ostatnim punkcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-Kolekcjonerki, które były wcześniej czołgami drzewkowymi, straciły stockowe moduły, w każdym czołgu pozostała topowa konfguracja.
-Na pocieszenie dostaliśmy tonę nowych kamuflaży do kupienia, oczywiście za złoto.
-No i największy plus, coś co was ominie z tego co widziałem - czołgi które stały się kolekcjonerkami, można sprzedać za złoto. Sam na tym wyciągnąłem ponad 10k złota, bo kiedy tylko dowiedziałem się że będzie taka możliwość, to spiąłem się, zbadałem i kupiłem tyle przyszłych kolekcjonerek ile się dało. Dodatkowo, po tym jak czołgi zmienily się w kolekcjonerki, na każdy z osobna dostaliśmy po dodatkowym miejscu w garażu. U mnie wyszlo z 30-35 miejsc. Dodatkowo każdy sprzedany czołg mogę odzyskać w dowolnej chwili za tyle złota, ile dostałem za sprzedaż ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Możliwe że pominąłem pewne detale, ale chciałem z grubsza pokazać że to nie pierwszy raz kiedy #!$%@? umysłowe na taką skalę wychodzi w główkach hehe cypryjskiego hehe dewelopera. W każdym razie jeśli znacie jakiegoś dłuższego stażem gracza Blitza, pytajcie o update 5.5 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wpis inspirowany bólem dupy który mam do tej pory.
#wot #worldoftanks #wotblitz
edit - Albo i nie, bo właśnie zdałem sobie sprawę z tego że i tak w połowie przypadków przeskakuję wyjątkowo gówniane działa z pomocą wolnego expa xD
Taki betatester nie wie jak się ustawić dobrze opancerzonym czołgiem, głupio wyjeżdża i szybko ginie, więc WG nie widzi jakieś anomalii w ilości odbitego dmg.
Wprowadzą zmiany, potem się będą martwić że coś jest przesadzone. Jakieś czołgi niszczą gre na niskich tierach? "Zbieramy dane". Po pół roku zbierania danych stwierdzają że planują coś tam zmienić w przyszłości i temat się urywa na kilka miesięcy.
Czasami mają dobre pomysły, ale zabierają się do tego od drugiej strony. Zaczyna się zacierać różnica między lightami a szybkimi medami, więc ta druga klasa zbyt często przejmuje zadanie spotowania? Dodajmy kołowce których większość kadłuba zasłaniają kółka w które wchodzi za 0, o ile się w nie trafi bo potrafią w ułamku sekundy obrócić się o 90 stopni pędząc 90km/h.
Devsi sami sprawili, że gracze używają głównie golda robiąc power creep. I nie chodzi tutaj o czołgi premium ale i drzewkowe, takie jak 705A, 268 V4, buff mausa i E3.
Ich sposobem na przegięte czołgi jest wprowadzanie innych