Aktywne Wpisy
Jankowalski715 +88
ACHTUNG ALARM - Według dziennikarza Michała Wróblewskiego z Wirtualnej Polski PO dogaduje się z PiSem ws. przegłosowania w Sejmie kredytu 0%. Koalicja Deweloperska jest więc w natarciu.
https://x.com/wroblewski_m/status/1795543789957710183
#nieruchomosci #polityka
https://x.com/wroblewski_m/status/1795543789957710183
#nieruchomosci #polityka
źródło: Koalicja Deweloperska
Pobierz
kulis +17
#famemma Natan coś ty zrobił diabełku Ty😈😈
źródło: temp_file4752742014195393558
Pobierz

Próbowałem reinstalacji oraz pobierałem środowisko w katalogu .zip i nadal to samo. Szukałem info na ten temat u wujka google jednak nic konkretnego nie znalazłem oprócz reinstalacji itp. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#arduino #pytaniedoeksperta #elektronika
-> panel sterowania
-> system
-> zaawansowane ustawienia systemu
-> zmienne środowiskowe
-> w okienku zmienne systemowe odszukać i usunąć zmienną GCC
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
@KristoFuller: arduino ide to gowno.
Polecam CLion, dawno nie sprawdzałem ale chyba nawet jest plugin do obslugi bibliotek arduino, aż z ciekawości sprawdzę wieczorem.
Tak z innej beczki wiecie może jak zrealizować zapis do eeprom w arduino w momencie wciśnięcia przycisku reset na płytce, czy istnieje taka możliwość w ogóle bo w momencie wciśnięcia instrukcja może nie zdążyć się zrealizować?
Chciałbym zrealizować zabezpieczenie przed resetem poprzez zapis zmiennej do eeprom. Cykliczny zapis raczej odpada ze względu na zbyt dużą liczbę nadpisywania komórek pamięci.
@KristoFuller: A po co? Coś tu nie gra, nie wiem nic o twojej aplikacji ale to pachnie jakimś logicznym babolem.
Mówiąc prościej enkoder sobie zlicza i ktoś stwierdzi że sobie zresetuje płytkę i po resecie tracę dane bo przed nim nie trafiły do eeprom. Myślałem nad zapisem cyklicznym np. co 1s ale to chyba by zakatowało ilością cykli zapisu eeprom?
A ochronę przed zanikiem zasilania robi się tak, że przez ADC monitorujesz napięcia zasilania.
Kiedy spada poniżej określonego poziomu to procek rzuca wszystko, ustawia wszystkie wejścia w wysoką impedancję i dokonuje zapisu do eeprom. Energię na to czerpie z okolicznych kondensatorów.
Kup se 10 avrów po kilka zł, i przetestuj.
Można też na zewnątrz wystawić i obsłużyć przycisk z napisem "restart", a reset zostawić jako prawdziwy reset.
@hitherto: @KristoFuller: i to jest to. jak potrzebujesz zresetować uC programowo to zainteresuj sie watchdogiem. on umie wymusić reset uc.