Aktywne Wpisy

Kolorowezworki +141
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają

stormi +6
czy jest tutaj ktos przystojni? czy jestem skazana na rozmowy z brzydalami

Hej. Mam pytanie dotyczące partycji recovery w laptopie Lenovo. Czy istnieje możliwość i jak to zrobić, żeby uaktualnić partycje #windows10 recovery do wersji np po ostatnim update listopadowym 19H2? Bo strasznie mnie wkur... Jak robię recovery i potem pół dnia czekam, aż mi się zainstalują wszystkie poprawki, nowsze wersje i inne tałatajstwa. Cały dzień zmarnowany. Dodatkowo wywaliłbym mnóstwo tych gównianych programików, które były dorzucone wraz z kupnem komputera.
Nie wiem czy wystarczająco jasno napisałem o co mi chodzi, bo mam gorączkę i mogę pisać niezrozumiałe. Pozdrawiam
@cysiekw
@
Pendrive robisz poprzez Media Creation Tool od Microsoftu. Jakby coś nie chciało pójść to możesz ściągnąć obraz np z basewin.pl i wrzucić na pena programem Rufus, niemniej Media Creation Tool powinien dać radę i wersja systemu będzie aktualna. Partycje usuwasz przy instalacji, wybierasz instalację niestandardową. Pendrive
No to patrz jak ja bym to zrobił, żeby było 100% git:
Najpierw ściągasz aktualny obraz dziesiątki. Najlepiej użyć Media Creation Tool od Microsoftu - powinien pobrać obraz systemu, potem zaproponować wgranie go na pena, pamiętaj że pendrive będzie sformatowany także dane na nim przepadną. Robisz pena, potem zbootujesz go wciskając przy odpalaniu lapka ESC, F8 bądź F12 - powinno wyskoczyć boot menu. Jeśli nie będziesz mógł ściągnąć obrazu przez Media Creation Tool, to bierzesz obraz z basewin.pl, są OK chociaż wersję do tyłu. Wgrywasz na pena Rufusem. Ale powinno pójść tym narzędziem od MS.
W międzyczasie pobierasz sobie sterowniki ze strony producenta. Chcesz zainstalować kolejno, najlepiej restartować