Wpis z mikrobloga

Wow, nie miałem pojęcia, że na moim laptopie z CPU i5-2520M, 4GB RAM i integrą Intel HD 3000 i do tego postawionym linuxie emulator PSP będzie chodził tak dobrze :O I to jeszcze na full screenie z wygładzonymi krawędziami! A ja biedny się "męczyłem" na emulatorze PSX ( ͡° ͜ʖ ͡°). Najlepsze jest to, że łatwiej mi teraz odpalić psp-owe wersję przez emulator niż windowsowe przez wine. I mówię tu o grach z ~2005 roku. :D PPSSPP to jest majstersztyk, nie widziałem jeszcze tak łatwego w obsłudze emulatora z tak wygodnym interfejsem.

Nigdy nie grałem w nic na PSP, co polecacie? Nieważne jaki gatunek, jakie są "must play" na tę konsolę? Nigdy nie udało mi się wciągnąć w żaden #jrpg tak żeby przejść jakąś grę do końca, może na psp się to w końcu uda? :D

Swoją drogą podobno gamecube też ma niskie wymagania co do emulacji, ale dziś się pobawię z psp.( ͡° ͜ʖ ͡°)

#psp #ppsspp #emulator #gry #staregry #retrogaming (psp podchodzi już pod retro? xD)
  • 10
  • Odpowiedz
@ChelseaDagger: Oprócz wyżej wspomnianych no to obowiązkowo seria Patapon, MGS Peace Walker, Final Fantasy: Crisis Core, Obie cześci Pursuit Force (fajne do ogrania dla relaksu), Killzone, Resistance i jeszcze 3 części gta (liberty city stories, vice city stories i chinatown wars). Oprócz tego polecam jeszcze Syphon Filter 2 części też były, jak i Manhunta + cała seria gier Star Wars ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nigdy nie udało mi się wciągnąć w żaden #jrpg tak żeby przejść jakąś grę do końca, może na psp się to w końcu uda? :D

@ChelseaDagger: FF VII: Crisis Core, chyba moja ulubiona gra z tej konsoli. Do tego polecam The Warriors, bijatyka na podstawie tego filmu.
  • Odpowiedz