Wszystkie wpłaty online i licytacje, są do ogarnięcia. Ale się zastanawiałam jak jest z puszkami. Jakie i czy w ogóle maja jakieś procedury czy tylko bazują na zaufaniu
@TSP89: bazują na zaufaniu bo niby jak to mają ogarnąć kto ile uzbierał? jeśli ktoś wyjmie 50% uzbieranej kwoty z puszki i sobie przywłaszczy to co najwyżej sumienie go może gryźć, że źle zrobił, ale i w to wątpię bo jak wiadomo, poczucie winy gryzie człowieka tylko wtedy, gdy nie jest pewny, że prawda nie wyjdzie na jaw
@TSP89: Oczywiście że bywają takie przypadki. Kilkanaście lat temu po zbiórce byłem w lokalnym sztabie czyli hufcu ZHP i znajomi harcerze-wolontariusze wzięli ze stołu pieniądze na piwo. Na kilkanaście obecnych osób nikt nie zaprotestował. Nie mówimy o dużej kwocie, bo to było raptem 20PLN, ale niesmak pozostał. ( ͡°ʖ̯͡°)
#wosp
Zbyt dużo ludzi jest w to zaangażowaniych i zawsze w takim przypadku znajdą się złodzieje
@niegwynebleid
@LubieHardkor
Wszystkie wpłaty online i licytacje, są do ogarnięcia. Ale się zastanawiałam jak jest z puszkami. Jakie i czy w ogóle maja jakieś procedury czy tylko bazują na zaufaniu