Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tylkoocosspytam: warto kupić i pewnie najlepiej z Ali. Są sklepy, które wysyłają z Polski i będzie w 2 dni u Ciebie. Jeśli mnie pamięć nie myli to około 190 USD z PL kosztuje
@mike3e: Mirku dziękuję za nareszcie normalną odpowiedź, powiedz mi jak to jest z tym Ali bo nieraz wpisując konkrety model jakiejś rzeczy wyskakuje mi kilka ofert różniących się ceną i ilością zamówień, rozumiem że jest kilku sprzedających ale są produkty np xiaomi które są od innych tańsze niż z oficjalnego sklepu. Jak się tam robi zakupy?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tylkoocosspytam: to jest platforma sprzedażowa, na której ogłaszają się różne sklepy. Coś jak Allegro czy Amazon Marketplace.
Na Ali każdy może otworzyć sklep z nazwą jaka mu się tylko podoba i nie ma tam prawdzwiego oficjalnego sklepu Xiaomi.
W skrócie i przy dużym uproszczeniu: kupując od chińczyka często jest taniej, ale w przypadku problemów ze sprzętem jesteś zdany na łaskę sprzedawcy. Aliexpress chroni Cię do odebrania towaru i przez 15 dni
@tylkoocosspytam: mam Dreame V9P od paru miesięcy i polecam. Odradzam jednocześnie zakup na ali, nawet jak wysyla z Polski. Ochrona 15 dni od potwierdzenia dostawy to żadna ochrona, tak naprawdę jedyne co Cię chroni to jak przyjdzie od razu zwalony. Polecam zakup na banggood (pojawiają się często kupony na ten odkurzacz) używając karty Revolut podpiętej pod paypala. W takim wypadku masz pół roku ochrony paypala (+ ew. chargeback z karty, ale