No i tak to jest. Jak zaczynasz tą całą teorię ATPLa to wydaje się, że jest to ogromna, nieprzenikniona przeszkoda. A potem ją robisz i nagle jesteś w połowie a kilka tygodni później masz zamknięty temat. I to w dodatku pracując na pełny etat a do tego, z ogromną pomocą teściów i rodziców, wychowując dwulatka. Tak z perspektywy patrząc to to nie było coś przytłaczającego. Po prostu trzeba było się za to wziąć i zdać. No i jakoś tak całkiem nieźle wyszło, ze średnią 92 i kurde 9 dziesiątych procenta. Teraz już samo dobre - latanie. Teoria zamknięta na dający się przewidzieć okres. #lotnictwo #atpl #odzeradoatpla (się #!$%@?łem kolego, ale wypity jestem po świętowaniu zwycięstwa ;) )
@noszekalosze: teoria 4600 w Grafpromie @Vincenzo: Zależy od przedmiotu, max nie pokrywało się jakieś 10% pytań. Reszta kropka w kropkę to co w bazach. Najgorzej chyba na opsach i meteo. @mat9: Kredyt :) @jakuba94: Jeszcze jestem w trakcie. Myślę, że wyjdzie ze 120k
@Nahcep: Raczej nie było ciężko, starałem się nie łączyć ze sobą kobył. Jeden trudny i jeden lajtowy przedmiot. Najtrudniejszy był - jak dla mnie - performance i odczytywanie danych z tych chorych grafów. Ledwo to zdałem.
@popo_von_kox: czytam wpisy i podziwiam Cię (ʘ‿ʘ) Też z Białego jestem. Może przy dobrych wiatrach za 2/3 lata - chwilę przed 30-stką wystartuję z tematem. Póki co odkładanie siana i angielski. Może kiedyś podpytam o parę spraw.
@popo_von_kox: Gratsy miras, jak skonczysz szkolenie wal na PW, podpowiem jak się przygotować do rekrutacji wg. moich doswiadczen latania w 3 firmach a co za tym idzie 3 rekrutacjach ;)
@KefirTradycyjny: Wal śmiało. @HellHill: W tej branży nie ma nic pewnego. Ostatnio bodajże gdzies w UK wypowiedzieli umowy kadetom, którzy nie zaczęli TR i powiedzieli, że sorry - nie jesteśmy już zainteresowani. Aczkolwiek mając 23 lata masz ten komfort, że możesz sobie pracować gdzie tylko chcesz. Odwieczny dylemat - modułowo czy zintegrowanie. Można byłoby książki na ten temat napisać
@popo_von_kox: Gratulacje Mireczku, Wybaczam #!$%@? tagu ( ͡°͜ʖ͡°) i wlasnie otwieram kompot za twoje zdrowie! Mam nadzieję, że uda się złapać kiedyś na lotnisku i coś razem polatać, mam 90h jeszcze do zrobienia także na pewno prędzej czy później zawitam w Twoje strony
@popo_von_kox: Sam zaczynam od nowego roku zdawanie atpl'a, jakieś porady co do kolejności przedmiotów, w niektórych przydaje się wiedza z innych działów. Klikam pryncypałki i myślałem by wziąć to na pierwszy ogień, jakieś tipy?
@Artiii ja to kombinowałem sobie tak, żeby w pierwszej sesji mieć coś na rozgrzewkę, czyli człowieka i masę i główne danie czyli gen nav i perfki. W kolejnych sesjach tak samo. Dwa trudne na początek czyli instrumenty i rnav i dwa łatwiejsze czyli meteo i planing. Sugeruje rezerwować pierwsze i ostatnie dni sesji i zdawać dwa egzaminy pierwszego i dwa ostatniego dnia.
Komentarz usunięty przez autora
@Vincenzo: Zależy od przedmiotu, max nie pokrywało się jakieś 10% pytań. Reszta kropka w kropkę to co w bazach. Najgorzej chyba na opsach i meteo.
@mat9: Kredyt :)
@jakuba94: Jeszcze jestem w trakcie. Myślę, że wyjdzie ze 120k
Też z Białego jestem. Może przy dobrych wiatrach za 2/3 lata - chwilę przed 30-stką wystartuję z tematem. Póki co odkładanie siana i angielski. Może kiedyś podpytam o parę spraw.
Komentarz usunięty przez moderatora
@HellHill: W tej branży nie ma nic pewnego. Ostatnio bodajże gdzies w UK wypowiedzieli umowy kadetom, którzy nie zaczęli TR i powiedzieli, że sorry - nie jesteśmy już zainteresowani. Aczkolwiek mając 23 lata masz ten komfort, że możesz sobie pracować gdzie tylko chcesz. Odwieczny dylemat - modułowo czy zintegrowanie. Można byłoby książki na ten temat napisać
Mam nadzieję, że uda się złapać kiedyś na lotnisku i coś razem polatać, mam 90h jeszcze do zrobienia także na pewno prędzej czy później zawitam w Twoje strony