Wpis z mikrobloga

Mirki z #uk pytanko - dostalem jakis czas temu mandat za wjechanie na parking dwa razy w ciagu 2h. Napisalem odwolanie do wlasciciela parkingu na ktory mial czas odpowiedziec przez 35 dni. Napisalem droga mailowa odwolanie tak jak radzili na odwrocie mandatu, jednak nigdy zadnej odpowiedzi ani listownie, ani mailowo nie dostalem. Dzisiaj zastalem w skrzynce list od Debt Recovery Plus wzywajacy mnie do zaplaty pelnej kwoty mandatu (zaznaczam, ze na czas apelacji kwota zaplaty powinna byc zamrozona do kwoty tej mniejszej). Ktos mial kiedys podobna sytuacje i ma pomysl gdzie powinienem uderzac z tym, ze nie dostalem odpoweidzi na odwolanie?
  • 7
  • Odpowiedz
@Atreyu: tak, ale sie odwolywalem i odpowiedzi na odwolanie nie dostalem. Wjechalem za pierwszym razem na 3 minuty, za drugim na minute a wszystko w okresie jednej godziny. Parking platny od ponad 2h.
  • Odpowiedz
@adriano30: jeśli jest no back in two hours to pozostaje płacić

Dwa razy się odwoływałem za parkingi:
- raz spadł mi zza szyby bilet - co ważne tygodniowy. Bilet miałem, dałem dowody, ale nie za szybą, w regulaminie jest że musi być za szybą. Odwołanie odrzucone.
- drugi raz wysłali mi dwa razy mandat za to samo parkowanie (przekroczenie 2h), nawet z tym samym zdjęciem. Wina ich systemu, odwołanie przyjęte.
  • Odpowiedz
@Atreyu: ja sie odwolywalem 4 razy i 4 razy wygrywalem, ale zawsze dostawalem odpowiedz od parkingu, ze sprawa jest rozstrzygnieta.

Tutaj jest problem, bo odpowiedzi nie dostalem, a Debt Recovery Plus wola o pelny mandat (do momentu odpowiedzi kwota powinna byc mniejsza do zaplaty i zamrozona, a po odpowiedzi powinienem dostac 2 tygodnie na zaplate nizszej kwoty jesli przegram). Nie mam tez numeru POPLA, a powininem go otrzymac w odpowiedzi
  • Odpowiedz
@piwniczak: wlasnie dostalem dzis rano podobna porade z lokalnej grupy, tak to jest przy wielu sklepach w tym przy Sainsbury w ktorym robie zakupy. Wlasnie sprawdzilem w banku wydalem danego dnia ponad 100f i mam date transakcji, wiec bede uderzac do managera parkingu, dzieki wielkie!
  • Odpowiedz