Wpis z mikrobloga

Sprzedałem walutę w grze przez paypala. Koleś po 1h godzinie wycofał płatność. Wczoraj znowu dostałem dostęp do pieniędzy i przelałem je na swoje konto. Dzisiaj informacja, że byłA nieatoryzowana transakcja i zwrócili kolesiowi pieniądze. Mam aktualnie ujemny bilans na paypal. Czy mogę coś z tym zrobić ? Czy coś mi grodzi? Bo nie widzi mi się oddawać 920zł bo trafiłem na złodzieja.
#paypal #banki #windykacja #mmorpg
  • 10
@Aliuss nie wygrasz bo kupujący ma prawo do rezygnacji i w tym przypadku powie, że nie otrzymał towaru i anulował płatność. Takie rzeczy się załatwia przelewem bezpośrednio albo blik tak aby nie mógł anulować. A PayPal to jedynie jak do znajomego. Gość miał to zaplanowane, pewnie sam zaproponował taki sposób płatności.
@maniorx: Właśnie wszedłem w status sprawy. Pierwsze roszczenie (nieautoryzowany dostęp) rozstrzygnięto na moją korzyść). Nagle dzisiaj o pólnocy pojawia się 2 spór (nieautoryzowana transakcja). O 6:40 rano sprawa rozwiązana na moją niekorzyść. Co to ma w ogóle być ? Nawet nie dostałem możliwości obrony ...