mam pytanie, wysłałem przypadkowo jednemu facetowi z Hiszpanii 50 Euro poprzez Paypal. To znaczy najpierw na hiszpańskim odpowiedniku OLX kupiłem jedną rzecz i umówiłem się na płatność Paypal z zaznaczeniem, że wysyłka jako "płatność do znajomego". No i facet podał mi swój email w takim sposób, że przeskoczyła linijka (wcisnął enter) w komunikatorze na zasadzie:
login nicmadrego@o2.pl
zamiast poprawnie:
loginnicmadrego@o2.pl
i rzeczywiście miał w pierwszej części nazwy emaila "login" co wprowadziło mnie w błąd i wysłałem po prostu na przykładowy email nicmadrego@o2.pl. No i pieniądze, spore bo 50 Euro otrzymał jakiś bliżej mi nieznany Manuel z Hiszpanii, który nieodpowiada ne emaile, a nie mogę go znaleźć na Facebooku. Czy jest szansa, by Paypal oddał mi moje pieniądze?
@sebbs Niestety nie ma, bo wybrałeś "płatność do znajomego". Ten ktoś na to nalegał? Bo jeśli tak + podał w ten sposób e-mail, może to jego stałe zagranie?;p
@getpaid20_pl: Nie nalegał, wszyscy, że tak powiem prywatni sprzedawcy na zagranicznych classfieldsach nalegają na taką płatność poprzez Paypal, by im nie potrącało prowizji. Myślę, że po prostu ten jego email jest tak długi, że automatycznie przeskoczył do następnego wiersza. Zwłaszcza, że gościu ma swoją ocenę na tym serwisie sprzedażowym i ona jest w 100% pozytywna. W takim razie nie pozostaje mi chyba nic innego jak spróbować najpierw namierzyć gościa, któremu omyłkowo
mam pytanie, wysłałem przypadkowo jednemu facetowi z Hiszpanii 50 Euro poprzez Paypal. To znaczy najpierw na hiszpańskim odpowiedniku OLX kupiłem jedną rzecz i umówiłem się na płatność Paypal z zaznaczeniem, że wysyłka jako "płatność do znajomego". No i facet podał mi swój email w takim sposób, że przeskoczyła linijka (wcisnął enter) w komunikatorze na zasadzie:
login
nicmadrego@o2.pl
zamiast poprawnie:
loginnicmadrego@o2.pl
i rzeczywiście miał w pierwszej części nazwy emaila "login" co wprowadziło mnie w błąd i wysłałem po prostu na przykładowy email nicmadrego@o2.pl. No i pieniądze, spore bo 50 Euro otrzymał jakiś bliżej mi nieznany Manuel z Hiszpanii, który nieodpowiada ne emaile, a nie mogę go znaleźć na Facebooku. Czy jest szansa, by Paypal oddał mi moje pieniądze?
Pozdrawiam
#paypal #kiciochpyta #ecommerce