Aktywne Wpisy

B3diSoprano +4
Myślicie, że nasi przodkowie kiedyś wybaczą Polakom za to, że w służalczy sposób pomagają tym, którzy ich wymordowali w najbardziej makabryczny sposób? Nawet oddziały wehrmachtu aktualnie przebywające na Wołyniu były przerażone skalą zbrodni i okrucieństwem tych, których teraz nazywamy braćmi, więc zostawiały Polakom broń do samoobrony. Przodkowie wam nigdy tego nie wybaczą, tego możecie być pewni.
#wojna #ukraina #rosja #wolyn
#wojna #ukraina #rosja #wolyn
Czy przodkowie kiedyś wybaczą Polakom za pomoc, którą oferują?
- Uważają, że Polacy postąpili słusznie. 66.8% (199)
- Spoglądają z góry, łkają i są załamani. 33.2% (99)

Melkovva_ +2
#mirabelkopomusz
Nadziałam się sutkiem na gwoździa w drzwiach- w sumie to mi się wbił a ja idąc pociągnęłam.
Byłam pewna że zahaczyłam tylko bluzka :(
Po kilkunastu minutach ogarnęłam o co chodzi bo lała mi się krew po brzuchu.
No sutek jest naderwany :(
Teraz boli jak cholera, zakleiłam plastrem bo nawet dotyk koszulki sprawia że zaś krwawi. O bólu nie wspomnę :(
Czy coś z tym da się zrobić poza klejeniem?
Nadziałam się sutkiem na gwoździa w drzwiach- w sumie to mi się wbił a ja idąc pociągnęłam.
Byłam pewna że zahaczyłam tylko bluzka :(
Po kilkunastu minutach ogarnęłam o co chodzi bo lała mi się krew po brzuchu.
No sutek jest naderwany :(
Teraz boli jak cholera, zakleiłam plastrem bo nawet dotyk koszulki sprawia że zaś krwawi. O bólu nie wspomnę :(
Czy coś z tym da się zrobić poza klejeniem?

Dostałem w spadku pseudokolumny Voice Kraft xD Tak, wiem, to jest totalny paździerz, ale pomyślałem że może je ustawię w firmie, niech sobie coś tam bzyka w tle. Wiem, że dobrego grania z tego nie będzie nigdy.
Kolumny grały kiedyś u ojca, tzn. większość czasu nie grały, bo paliły się cewki w wysokotonowych. Chyba trzy różne zniszczył, zanim sobie dał spokój i kupił inne kolumny.
Pytanie jest takie, bo na kolumnach i zwrotnicach się nie znam - jaka może być przyczyna palenia cewek w wysokotonowych? Tam jest jakaś pseudozwrotnica, coś dorzucić tam? Nie chcę kupować następnych głośników zanim czegoś nie zmienię, bo znowu spali. Od razu powiem, grało to pod sprawnym, przyzwoitym wzmacniaczem, którego sprawności jestem pewien i który ani wcześniej ani później nie powodował problemów. Zakładam więc, że wina jest tych super kolumn.
Ewentualnie, czy warto kupić np. uniwersalną zwrotnicę i ją wrzucić zamiast fabrycznej? Oczywiście parametrów tych głośników nie znam, więc dobieranie parametrów zwrotnicy raczej mija się z celem.
Dodam, że one nawet nie grały aż tak totalnie źle, ale wysokie zawsze były ostre i dominujące. Pewnie to trzeba jakoś przyciąć...
#audioboners #audio #diy może
@jamtojest: Albo zwrotnica, choćby przebicie na kondensatorze, albo przesterowany wzmacniacz, który generuje niesłyszalne harmoniczne.
@jamtojest: A moze tam jest jakaś maniana, ze niskotonowe są 8ohm a wysotonówka 4ohm, albo niskotonówki są spięte szeregowo? Żeby przyciszyć wysokotonówki wystarczy dać szeregowo rezystor, wartość raczej doświadczalnie trzeba dobrać, tylko jak chce się
@Olabogacojapacze: Wzmacniacz kiedyś grał u mnie i było wszystko ok, a teraz gra z jakimiś nowymi kolumnami u ojca i też jest ok, tak że wątpię żeby to była jego wina.
@wypokowy_expert: Zajrzę tam w wolnej chwili i zobaczę jak to w ogóle jest połączone. I tak muszę wymienić kabelki w środku, bo są cienkie jak włos i
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@gumon
@Olabogacojapacze
Cała kolumna według tabliczki z tyłu ma niby 6 Ohm. Na głośnikach które zostały
PICREL: