Aktywne Wpisy
HuopWsiowy +91
Czy wy też uprawiacie tzw. KRĘCENIE PALCEM PO JAGODZIE?
Chodzi mi o to, ze jak siedzi się przed kompem to wiadomo, resztki spermy, mastka, odparowana chemia z sików zbiera się pod napletkiem i to fajnie tam sobie dojrzewa. I tak w trakcie dnia wsadzany jest palec w napletek i sobie kręcimy dookoła jagody nim, zbieramy smaczki i zapaszki a potem pod nosek i wdyyyyychanko!!! (。◕‿‿◕。)
Chodzi mi o to, ze jak siedzi się przed kompem to wiadomo, resztki spermy, mastka, odparowana chemia z sików zbiera się pod napletkiem i to fajnie tam sobie dojrzewa. I tak w trakcie dnia wsadzany jest palec w napletek i sobie kręcimy dookoła jagody nim, zbieramy smaczki i zapaszki a potem pod nosek i wdyyyyychanko!!! (。◕‿‿◕。)
KrzyzowiecAlfred +328
/usr/local/apache-tomcat-8.0/
Więc nawet, jak ktoś miał na cronie automatyczny start, to mógł mu nie zadziałać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak rozumiem, należy sobie tomcata samodzielnie ściągnąć. I to szybko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
/usr/local/apache-tomcat-6.0/
/usr/local/apache-tomcat-7.0/
/usr/local/apache-tomcat-8.5/
/usr/local/apache-tomcat-9.0/
Ciekawe czemu /usr/local/apache-tomcat-8.0/ zniknął?
@MyDevil: tak z ciekawości, sugerujecie używać tomcata z /usr/local? Czy jednak one zawsze mogą zniknąć i raczej radzicie samodzielnie go ściągać lub kopiować z wybranego katalogu?
28-Oct-2019 18:14:35.264 INFO [main] org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener.lifecycleEvent An older version [1.2.21] of the APR based Apache Tomcat Native library is installed, while Tomcat recommends a minimum version of [1.2.23]
28-Oct-2019 18:14:35.264 INFO [main] org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener.lifecycleEvent Loaded APR based Apache Tomcat Native library
Jedyne co z twojego logu widzę, to konieczność poprawek w conf/server.xml, bo "useAprConnector [false]"
tomcat --socket-->
jakiś serwer proxy mydevil - który łapie ruch przychodzący na 80 port serwera, rozpoznaje domenę, i przekierowuje ruch na wybrany, zarezerwowany port (na którym stoi Tomcat)
Przy dość specyficznych zastosowaniach w mikrousługach jetty bywa wydajniejszy (trudniej go zadławić), a tam natywnego kodu nie ma.
export CATALINABASE="/home/tulogin/apache-tomcat-8.0.51
[tulogin@s23]:<~>$ apache-tomcat-8.0.51/bin/startup.sh
-bash: apache-tomcat-8.0.51/bin/startup.sh: Permission denied
a jak chcę użyć tomcata z /usr/local/apache-tomcat-8.5/ to wyskakują jakieś
@michal-rrr: "Permission denied" wskazuje na brak odblokowania binexec, "No such file or directory" na brak plików/niepoprawną ścieżkę, sprawdź poprawność ścieżek.
@michal-rrr: chmod 755 apache-tomcat-8.0.51/bin/startup.sh
lub lecieć z /usr/local/apache-tomcat-8.5/bin/startup.sh (ja tak robię), ale co