Wpis z mikrobloga

Czołem nocne marki. Spotkałem się z dziwną sytuacją z Wordpressem po migracji z jednego serwera na drugi. Na pierwszym było nieco nowsze oprogramowanie, na nowym starsze, bo zdecydowałem się na inny stack. Zaczęły się pojawiać problemy z uruchamianiem wtyczek. Wtyczka się instaluje, lecz nie aktywuje. To jeden z przykładów. Próbuję zmienić ustawienia Woocommerce, np. dodać kraj, do którego wysyłam - zapisuję ustawienia, box że ustawienia zapisane, lecz ten kraj nie pojawia się na liście. Oczywiście problem tyczy się backendu WP, front działa jak ta lala. Miał ktoś już podobne problemy? Config: nginx, nginx fastcgi_cache, redis object cache, wp rocket, mariadb, cloudflare, inny cdn na statyczne pliki. Przejrzałem wszystkie logi jakie tylko mogłem i nie występują żadne błędy związane z tymi zmianami, które chcę wprowadzić. Podejrzewam, że coś jest z keszowaniem, aczkolwiek wszędzie gdzie się da /wp-admin/ jest z tego wyłączony.

#wordpress #webdev
  • 5
@WalczeZDuchami: Generalnie to sprawdziłem wszystko co się dało, ostatecznością jest wykop. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego nie ma zapisu do bazy danych, bo wychodzi na to, że tego brakuje. Coś musi być tego przyczyną, lecz nie wiem co. 90% backendu, czyli wp-admin działa bez zarzutu, tylko niektóre elementy się sypią. Te wtyczki najbardziej mnie martwią.