Aktywne Wpisy
gracilis +21
Ja to jestem ciężki frajer.
Jestem sobie na stażu lekarskim i ze względu na to, że sam wojewoda płaci mi 5,2k netto plus coś tam ekstra to źle się czuję jakbym nie przychodził do pracy. A inni mają to w dupie...
TOTALNIE W DUPIE. Ludzie po prostu nie przychodzą ,bo nikt tego nie pilnuje i mało kto tego wymaga.
WIecie, staż, taki 6 rok ale za 70tys. lecenie w #!$%@?. Jesteś sobie
Jestem sobie na stażu lekarskim i ze względu na to, że sam wojewoda płaci mi 5,2k netto plus coś tam ekstra to źle się czuję jakbym nie przychodził do pracy. A inni mają to w dupie...
TOTALNIE W DUPIE. Ludzie po prostu nie przychodzą ,bo nikt tego nie pilnuje i mało kto tego wymaga.
WIecie, staż, taki 6 rok ale za 70tys. lecenie w #!$%@?. Jesteś sobie
posepny1 +122
Jak ktos sie tym pasjonuje to spoko ale zauwazam, ze wiecej ludzi pcha sie na scisle kierunki bez wiekszej refleksji i bez milosci do danego kierunku. Bo sie przyda i duzo beda placic.
Ale przeciez im wiecej ludzi cos studiuje to kiedys skonczy sie ten niedobor specjalistow i zarobki spadna do sredniej xD Myslicie, ze beda non stop szukac programistow za stawki rzedu 10k?
Mysle, ze miliony przecietnych inzynierow od wszystkiego sa tak samo warci jak miliony socjologow i pedagogow
Kiedys byla moda na zarzadzanie, biotechnologie, na logistyke, a teraz na informatyke i techniczne kierunki.
#studia
IMHO kierunki techniczne są trudniejsze i będzie na nie szło zawsze za mało ludzi. Aczkolwiek bardzo się zgadzam z myślą, że kierunek ma mniejsze znaczenie, większe umiejętności i zaangażowanie.
Tak jak studia humanistyczne, nie powinni iść tam ludzie bez pomysłu na zycie. Tylko ścisła elita, ewentualnie ludzie spełniający określone wymagania.
A co do kasy
Równie dobrze można kosic
Ale dzisiaj wiele ludzi myśli że se skończy coś ścisłego i będzie kokosy zarabial. A potem zdziwienie, że jak to Inżyniera Ochrony Środowiska nie chcą? Albo biotechnologa?
Albo, pójdę na administracja, albo logistykę, filologię, a potem płacz że nie ma pracy bo nie masz doświadczenia xD
Zresztą, ja w ogóle nie rozumiem ludzi którzy studiują filologię angielska.