Aktywne Wpisy
Ca_millo +12
Zazdroszczę Wam że se możecie o każdej porze iść po coś do żabki czy innego sklepu. Ja najbliższą mam dopiero w powiatowym (ponad 20 kilometrów)...
#przegryw
#przegryw
potrzebuje jakieś leki na spanie, bo zawsze jak wiem że coś będę robić następnego dnia to przez 8 godzin się przewracam z boku na bok
Mialem na dzialce 3 arowej chwasty wysokosci 1 do 2m.
Wycialem to wszystko kosa spalinowa i zastanawiam sie co dalej z tym zrobic.
Jedna opcja to zalac to wszystko roundup. Tylko na wiosne bede chcial tam siac trawe, jakies drzewa owocowe, kwiaty, itp.
Nie wiem jaki bedzie mial wplyw roundup.
Inna opcja to przekopanie i wyplewienie tego, ale bedzie to strasznie trudna robota, bo tych chwastow jest pelno i sa bardzo geste.
Do tego watpie, aby udalo mi sie na tyle dobrze wyplewic, ze bedzie w miare czysto.
Co o tym myslicie? Macie jakies inne pomysly?
#ogrodnictwo #dzialka #chwasty #roundup
żaden
@tertex: Możesz trawę posadzić nawet dzień po pryskaniu roundupem i wyrośnie, bo roundup działa na części zielone roślin, a nie ich korzenie, już nie mówiąc o tym, że po 2 tygodniach nic z niego nie zostaje w ziemi
ew zrobic to na wiosne
Orientuje sie ktos moze z was jak moge sie pozbyc w tani sposob pare kubikow pocietych chwastow? Czy wypozyczyc jakas rozdrabniarke i zapakowac to wszystko w worki, aby mi to wywiezli z MPO, czy tez musze za wywoz jakims malym kontenerem zaplacic?