Wpis z mikrobloga

W pracy mam kłótnie z #madka która chciała żebym głosował na milion projektów związanych z przedszkolem do której chodz jej córka. Mówię że nie będę na to głosował bo pieniądze z budżetu obywatelskiego powinny iść na cele z których skorzysta więcej niż 50 osób z przedszkola. Nie po to jest budżet obywatelski. Dowiedziałem się że nie jesteśmy na tym samym poziomie, i zrozumiem jak będe miał dzieci. I tak powoli będzie z tym budżetem obywatelskim. Przedszkola, szkoły, przychodnie. #lodz ##!$%@?
  • 39
  • Odpowiedz
@mirkobiniu: Z miłą chęcią #!$%@?łbym te szkoły i przedszkola.
Kolejny przykład dzbanów. W mojej okolicy cwaniaczki pozgłaszali sobie również, żeby z BO zrobić im parkingi, bo cebula motzno i na nowym osiedlu nie chciało się kupić miejsca parkingowego i sobie stoją na ulicy.
  • Odpowiedz
@moczy_morda: kupuj mieszkanie za minimum 500k z wykończeniem, żałuj 10k na miejsce pod chmurką/25k za miejsce w garażu....

nie rozumiem takich ludzi

@mirkobiniu: BO w pierwszej i może w drugiej edycji miał sens, bo rzeczywiście przechodziły projekty dla całego społeczeństwa, a teraz to gówno na patyku, albo przedszkole, albo szkoła, albo #!$%@? #!$%@? pomnik konia w centrum miasta - po #!$%@? to?
  • Odpowiedz
kupuj mieszkanie za minimum 500k z wykończeniem, żałuj 10k na miejsce pod chmurką/25k za miejsce w garażu....

nie rozumiem takich ludzi

@ZygmuntZygmuntowski: No dokładnie o to mi chodzi. Ulica #!$%@? cała i jazda na wahadło, a teraz jelenie szukają możliwości jak za wspólne poprawić byt grupce cebulaków z osiedla.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@mirkobiniu: to to jest nic
W toruniu odrzucili w ogóle z głosowania wniosek o kupno motoambulansu (motocykla z ratownikiem medycznym, defibrylatorami, bandażami itp.), a będą głosować nad np (tytuł oryginalny) "labiryntem z krzaków"
  • Odpowiedz
  • 0
@mus_tang problem w tym że regulamin dopuszcza takie projekty a nie powinien.ale każdy ma na to wywalone w urzędzie. Przynajmniej nie musza wydawać na to ze swoich budżetów. Twoje rozumienie jest proste z logicznego punktu widzenia. Idąc tym samym przykładem zwycięstwa Putina w Rosji są legalne i prawdziwe. Ale że po drodze prokuratury i sądy powsadzaly opozycjonistów do więzieni utrudniając im start to jego zwycięstwo już nie wygląda tak jasno i klarownie,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
problem w tym że regulamin dopuszcza takie projekty a nie powinien

@mirkobiniu: bo? Co w nich złego? Nie lubisz przedszkoli - masz prawo, ale może ktoś jest ich miłośnikiem i głosuje tylko na przedszkola i piaskownice.

Nie ma żadnej podstawy prawnej żeby w ogóle myśleć o wykluczeniu tego typu projektów z udziału. No chyba że regulamin faworyzujący jakieś projekty albo dyskryminujący to szczyt osiągnięć demokracji bezpośredniej.

Wolno głosować, ale regulamin zabrania
  • Odpowiedz