Wpis z mikrobloga

Jest problem. Włożyłem dysk ssd do pc a HDD do stacji dysków. Teraz podczas odpalania pyta czy uruchomić system Windows normalnie po czym przy logo Windows wywala bluesxreen i resetuje go. Co może być przyczyną? Dysk działa bo uruhcchsmja się z niego system operacyjny, zawsze był sprawny póki nie zainstalowałem HDD. #informatyka #ssd
  • 7
@DanekRBI mam na dysku HDD i chce się na niego dostać. Na ssd nic nie ma. Właśnie nie wiem co robić bo systemu nie mam a to by pomogło? Mogę spróbować ściągnąć na pendrive, system mam oryginalny ale na HDD
@OzaweNakashi: jeśli zmieniłeś tryb pracy dysku a wcześniej miałeś system zainstalowany na compatibile to Ci to nie ruszy. Musisz najpierw zmienić tryb pracy, później zainstalować system. Ssd rzeczywiście lepiej działa. Na ahci ale to musisz zrobić tak jak Ci wyżej napisałem, nie odwrotnie. A jak chcesz zrobić tylko tak żeby działało to zmień z powrotem tryb pracy dysku na ten co był.
@DanekRBI Mirku dziękuję za odpowiedź ale szczerze nie n
Wiem co było wcześniej. Chyba zaczynam rozumieć, system bootuje się przez ssd który jest pusty? Powinienem zmienić na compatible i zbootowac dysk HDD? Teraz mam probl3m bo wogole nie mogę zmienić kolejności boot owania. Chcę tylko odpalić PC