Wpis z mikrobloga

Tak oglądam te mistrzostwa świata i widzę indolencję gwiazd #nba gdy obrona jest dużo bardziej wymagająca niż w stanach i sędziowie są bardziej skrupulatni i utwierdzam się w moim przekonaniu, ze to co dziś obserwujemy ja parkietach najlepszej ligi świata to po prostu cyrk, który ma ładnie wyglądać. Później czytam komentarze, ze taki LeBron to nawrzucałby milion punktów i ze 5 garnitur (ten biały LbJa z nocy draftu #pdk - vide cytat jednego mirka) pojechał na ten turniej. Nie oszukujmy się, pojechali gracze którzy maja stanowić o sile tej ligi za kilka lat i grają piach bo krycie jest nagle mocniejsze. Liga jest soft i tyle w temacie...
  • 9
@True_freedom: Fajna ta opinia, taka nie za mądra. Cóż taki Lebron już nie raz nawrzucał milion punktów takim ogórom, więc to nie są opinie tylko fakty (IO 2008/2012). I nie tylko Lebron, bo czy to IO 2016 gdzie pojechał skład w części najmocniejszy, czy MŚ 2014 gdzie pojechał drugi skład i też nie było problemów. Tu po prostu nie ma gwiazd, tylko są młodzi niedoświadczeni gracze, albo solidny średniacy. No i
@True_freedom: ja Ci powiem tak - goście którzy nie załapali się po NCAA do NBA i w wieku 24-25 lat przestawili się na europejski styl (to i tak późno z punktu widzenia szkoleniowego) w tym momencie grając po europejsku mogliby grać w większości kadr, przynajmniej tych średnich, jak Polska. Przecież taki Slaughter z jakiegoś powodu nie załapał się do NBA z Kentucky, a takich Slaughterów w Europie z amerykańskim paszportem biega
pojechali gracze którzy maja stanowić o sile tej ligi za kilka lat

@True_freedom: Pfff, prawda jest taka że gdyby ludzie pokroju LeBrona, Currego i Duranta, nie odmówili/nie byli kontuzjowani, to ta twoja SIŁA LIGI, mogłaby najwyżej pojechać na jakiś turniej towarzyski i możliwe że i tak by przegrali, Najlepszym nazwiskiem tam jest Kemba, który będąc szczerym jest dobrym zawodnikiem, ale w lidze i tak jest poza top 5, pół składu ma
@Vojtazzz: oni zapewne nie, ale Mitchel, Tatum, Smart, Brown ? To nie tak, że na forach celtics pride się nimi wszyscy zachwycają ? To nie dzięki temu young core Celtics są wysoko notowani w rankingach ESPN. Z tego co pamietam to Tatum zdobył 68% głosów w głosowaniu na to kto będzie all-starem w przyszłym sezonie. Ja bym powiedział, ze jak emeryci opadną z sił to właśnie tacy ludzie będą stanowić o