Wpis z mikrobloga

@xiaomi_lepsiejsze: to pomada woskowa na przykład coś w stylu Percy Nobleman Matt Clay. Będzie trzymać, ale mnie osobiście denerwuje to, że ciężko jest ją zmyć z rąk po nałożeniu i dlatego rzadko z niej korzystam ale jak na razie jest niezawodna kiedy potrzebuję czegoś wytrzymalszego. No i zanim nauczysz się dobrze układać nią włosy też Ci może trochę czasu zejść bo to nie to samo co lakier/pianka czy nawet wodne
  • Odpowiedz
  • 0
@xiaomi_lepsiejsze w jakiej wodzie myjesz włosy? Ja kiedyś myłem w ciepł... no #!$%@? w gorącej. Spróbuj kilka razy umyć w wodzie letniej, ewentualnie po prysznicu opłócz je zimną/letnią wodą. Używaj dobrych szamponów i przede wszystkim odżywek do włosów 2-3x w tygodniu. Osusz delikatnie włosy ręcznikiem, potem użyj suszarki i szczotki okrągłej (quiff roller).

Teraz rano. Zwilż włosy zimną wodą i nałóż na włosy prestyler (płynny środek nadający objętości czy to będzie Reuzel Tonic żółty, Laryte, czy inny z solą morską np. mr bear family) Susz włosy szczotką tą co wyżej zaczynając od tyłu głowy. Zakręcasz włosy na szczotce i kręcisz. Na YT poszukaj technik coś tam znajdziesz. Jak już wysuszysz to użyj zimnego powietrza, żeby zabezpieczyć cebulki włosów. Na koniec użyj niewielkiej ilości pomady/glinki jakieś lekkiej, ewentualnie kremów.

od siebie polecam te produkty, ktore u mnie sprawdzają się na lato i są trwałe i nie obciążają włosów, oraz są plastyczne przez co możesz je przeczesać w ciągu dnia:
- Laryte
  • Odpowiedz
@b0Ls zimnej zimnej używam żeby na twarz zimna leciała, suszenie też tak robię, tylko u mnie się robi takie " siano " a tak żeby ogarnąć używam pasty ale sama by nic nie zdziałała więc doprawiam lakierem chwilę działa, później opada ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz