Wpis z mikrobloga

Robię stronę ze statusem dla mojego #grin noda.

Dzięki niej cyber będzie mógł się poczuć jakby sam miał grin noda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Fajnie byłby jakby się dało wyrzucić od którego noda była ostatnia transakcja, ale nie umiem póki co...

Tak wiem wygląda old schoolowo jak z lat 90.

#bitcoin #kryptowaluty
Pobierz
źródło: comment_s9qqTu5Tnc0M6umssqG6owHFWZdlJ8B3.jpg
  • 16
@fervi: Może zobaczę, z tymże ja stronę będę generował skryptem, co kilka minut. To będzie statyczna strona. Cały html będzie wygenerowany pythonem. Bez żadnego JS, czy PHP. Więc chcę jak najprościej bo muszę to oprogramować w pythonie. Taki statyczny internet z lat 90 ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@OPcodeRTI: jak tam wolisz, Ruby jest dużo bardziej przyjemniejszy a API HTTP serwera nie zależy od języka programowania którego używasz, po prostu używa się innej biblioteki do zapytań HTTP ale schemat zawsze jest ten sam, wysyłasz zapytanie -> pobierasz dane -> robisz co Ci się tam podoba, to można w każdym języku zrobić i wygląda praktycznie tak samo
@OPcodeRTI: Jeśli chcesz pozostać w pythonie i chcesz szybko renderować do html to masz do wyboru django (bardzo kompleksowe) lub flask (szybsze do nauki, wystarczy do prostych aplikacji). To najkrótsza droga, żeby wypociny z konsoli pythona trafiły w ładnym opakowaniu do szerszej publiczności.