Wpis z mikrobloga

Dostaję niechcianą korespondencję z mbanku od roku, od ponad pół roku zgłaszałem to już 3 razy, za każdym razem obiecano mi rozpatrzenie sprawy, mam zapisane wszystkie numery zgłoszeń.
Korespondencja przychodzi na nazwisko osoby mi nieznanej, podejrzewam, że jest to osoba, która wynajmowała mieszkanie zanim je kupiłem.
Jestem jedyną osobą zameldowaną, mam akt notarialny po kupnie mieszkania. Gdzie jest RODO? :( Nie chcę, żeby moje dane były przetwarzane przez bank z którym nie miałem i nie mam do czynienia.
Irytuje mnie niesamowicie kiedy otwieram cyklicznie skrzynkę pocztową i widzę tam list skierowany nie do mnie... Możecie mi pomóc? :(

#mbank
  • 6
@Obserwator95, adresatem listów nie jesteś Ty tylko nasz klient. Bardzo dobrze, że nam zgłosiłeś, że ta osoba nie mieszka już pod adresem jaki posiadamy  Na podstawie tych zgłoszeń wysłaliśmy prośbę do naszego klienta z prośbą o aktualizację danych. Niestety, bez jego wiedzy i zgody nie możemy zmienić danych naszego klienta :(
@ZespolmBanku: Owszem, nie jestem adresatem, ale mój adres jest przetwarzany przez wasz bank bez mojej zgody, a listy lądują w mojej skrzynce pocztowej :( Zgłaszałem sprawę kilka razy, a dalej jestem nękany listami ... co jeśli adresat zmarł? Albo jest za granicą? Z jakiegoś powodu nie przyjmuje korespondencji? Będę dostawał listy do czasu istnienia mbanku? Wyraźnie wyraziłem niezadowolenie z korespondencji jaka do mnie przychodzi oraz prośbę o jej zaprzestanie, to jest
@ZespolmBanku: Co wydaje mi się nielogiczne, skoro "osoba trzecia" ma papiery na bycie właścicielem i jedynym zameldowanym w mieszkaniu pod podanym adresem. Czyli każdy może wpisać jaki chce adres do korespondencji, a potem przestać reagować na próby kontaktu ze strony mbanku czym narazi prywatną osobę na nękanie spamem? Mbank ma tu widoczną lukę.
Jeśli nie uda się zablokować listów na poczcie to będę próbował dalej, może nagłośnienie sprawy na wykopie pomoże.