Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +229
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

kimunyest95 +79
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz

Mam pewien problem, nie wiem jak go ugryźć. Z dockerem doświadczenie mam praktycznie zerowe, do sedna - stworzyłem sobie docker-compose'a z postgresem, uruchamiam go, działa, tworze sobie bazki, tabele.. ale mam problem ponieważ za każdym ponownym uruchomieniem jest przywracany stan zerowy. Ktoś mi doradzi jak przechowywać dodane tabele itp?
version: "3"services:
db:
image: "postgres:11"
container_name: "my_postgres"
ports:
- "54320:5432"
volumes:
- my_dbdata:/var/lib/postgresql/data
volumes:
my_dbdata:
docker ps -aźródło: comment_oGqTYUIkFAeJ9p6waqCCmW3SxiSXyMTd.jpg
Pobierzkill, zwłaszcza jak maszdocker-compose. Odpaldocker-compose stop.@Dominias: przeczytaj ze zrozumieniem dokumentację https://docs.docker.com/samples/library/postgres/ bo masz problem z volumenami
źródło: comment_CZKDwNJ7WxM3qbJIT8xHSGZJjt8FjidI.jpg
Pobierzdocker-compose down. Poza tym, używasz kompletnie różnych bazowych images - one mogą mieć inne ustawienia, trzymaj się lepiej jednego - oficjalnego. Wywal wszystkie kontenery najlepiej i załóż, na podstawiedocker-composetego opartego na tym image: https://hub.docker.com/_/postgres@passage: w przypadku stateful to jest całkiem spora różnica
Tutaj masz działający config, pracuje na takim:
services:db:
źródło: comment_391JxAAwPg3Z57ErshNvMpErQNB3ED7c.jpg
Pobierz