Aktywne Wpisy

WielkiNos +39
Panowie co was powstrzymuje żeby się tak ubierać?
#modameska #pytaniedoniebieskichpaskow #logikaniebieskichpaskow
#modameska #pytaniedoniebieskichpaskow #logikaniebieskichpaskow
źródło: temp_file6178717257426182633
Pobierz
WielkiNos +348
O cholera a ja myślałam, że to moi nauczyciele z liceum nadają się do Choroszczy. Zobaczcie to.
Studentka łódzkiej szkoły filmowej opowiada jak wyglądają zajęcia. Celem tego wszystkiego jest wzmocnienie psychiki studenta i przygotowanie go do trudów zawodu aktora.
#truestory #studia #c---------------a
Studentka łódzkiej szkoły filmowej opowiada jak wyglądają zajęcia. Celem tego wszystkiego jest wzmocnienie psychiki studenta i przygotowanie go do trudów zawodu aktora.
#truestory #studia #c---------------a
źródło: temp_file1741007553934271713
Pobierz

Mam pewien problem, nie wiem jak go ugryźć. Z dockerem doświadczenie mam praktycznie zerowe, do sedna - stworzyłem sobie docker-compose'a z postgresem, uruchamiam go, działa, tworze sobie bazki, tabele.. ale mam problem ponieważ za każdym ponownym uruchomieniem jest przywracany stan zerowy. Ktoś mi doradzi jak przechowywać dodane tabele itp?
version: "3"services:
db:
image: "postgres:11"
container_name: "my_postgres"
ports:
- "54320:5432"
volumes:
- my_dbdata:/var/lib/postgresql/data
volumes:
my_dbdata:
docker ps -aźródło: comment_oGqTYUIkFAeJ9p6waqCCmW3SxiSXyMTd.jpg
Pobierzkill, zwłaszcza jak maszdocker-compose. Odpaldocker-compose stop.@Dominias: przeczytaj ze zrozumieniem dokumentację https://docs.docker.com/samples/library/postgres/ bo masz problem z volumenami
źródło: comment_CZKDwNJ7WxM3qbJIT8xHSGZJjt8FjidI.jpg
Pobierzdocker-compose down. Poza tym, używasz kompletnie różnych bazowych images - one mogą mieć inne ustawienia, trzymaj się lepiej jednego - oficjalnego. Wywal wszystkie kontenery najlepiej i załóż, na podstawiedocker-composetego opartego na tym image: https://hub.docker.com/_/postgres@passage: w przypadku stateful to jest całkiem spora różnica
Tutaj masz działający config, pracuje na takim:
services:db:
źródło: comment_391JxAAwPg3Z57ErshNvMpErQNB3ED7c.jpg
Pobierz