Cross Margin: Margin is shared between open positions. When needed, a position will draw more margin from the total account balance to avoid liquidation.
Isolated Margin: Margin assigned to a position is restricted to a certain amount. If the margin falls below the Maintenance Margin level, the position is liquidated. However, you can add and remove margin at will under this method.
@100x: Jeśli masz wystarczającą ilość środków, to możesz zmniejszyć dźwignię i wpisać z palca co ci się podoba. Wychodzi na to samo co w przypadku Cross, tyle że jest inaczej. I tyle. Nie widzę więcej różnic.
Jeśli masz wystarczającą ilość środków, to możesz zmniejszyć dźwignię i wpisać z palca co ci się podoba. Wychodzi na to samo co w przypadku Cross, tyle że jest inaczej.
@motaboy: Przy Cross pozycja zawsze jest zabezpieczona całym kapitałem jaki jest nas koncie. Wartość 'z palca' zostawi jakąś końcówke, która nie będzie wykorzystana do zabezpieczenia. Drobny Szczegół.
Wiem na czym ona polega, ale jakie ma niby mieć zalety?
#bitmex #kryptowaluty
@motaboy:
@motaboy: przy crossie nie musisz tego robić, to jest różnica
@motaboy: Przy Cross pozycja zawsze jest zabezpieczona całym kapitałem jaki jest nas koncie. Wartość 'z palca' zostawi jakąś końcówke, która nie będzie wykorzystana do zabezpieczenia. Drobny Szczegół.
A tak btw - która dźwignia będzie lepsza do pozostawania na pozycji dolarowej? Short x1, czy jakiś Cross?
@motaboy: obojętne. Ważna jest ilość kontaktów.