Wpis z mikrobloga

Jak dbać o włosy by były ładne, nie "kołtuniły" i nie wyglądały na zniszczone? Mam dość krótkie, farbowane "parę razy" wlosy, ktore wypadają a po myciu mocnymi szamponami cierpią. Wszelkie odżywki, mocne szampony bardzo szkodą. A delikatny szampon ich nie domywa... Próbowałam już jakiś olejków z biedornki, jajek i tylko 2 razy mocniej zaczęły mi wypadać...
#rozowepaski #wlosy #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • 0
@Sspermenkaa muszę zbadać chyba, bo jednak mam jakieś objawy takie
Ale martwi mnie to, że po umyciu szamponem i nałożeniu odżywek aż wstyd przyznać jest na nich taki dziwny nalot jakby łupież... po umyciu jakimś delikatnym tego nie mam, a nie zawszr mogę dostać delikatniejszy
  • Odpowiedz
@madiksa moze chodzi o jakiś składnik też przeczytaj który Ci najlepszy i zawsze możesz na necie zamówić większą ilość i serio zbadałabym tarczyce to bardzo częsty objaw np niedoczynnosci i bierz biotyne nie jest droga w aptece są też kosmetyki wax
  • Odpowiedz
@madiksa: wiesz, tak zmieniając srakazmy i żarty to nawet głupie mydło ma całkiem zasadowe pH, o czym wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy. Pozostaje kwestia jak często myjesz, jakich odżywek stosujesz, czy przeczesujesz włosy czy szerzej jaką masz dietę i czy jesteś zdrowa. Słabe włosy potrafią być oznaką wielu chorób.

Weź head&shoulders i tyle

@Czesterek: akurat to mocno wysusza.
  • Odpowiedz