Wpis z mikrobloga

Kiedy najlepiej mierzyć ketony? Słyszałem, że nie rano, po przebudzeniu, bo w nocy skacze cukier, a ketony nisko. Słyszałem, że 2-3h po pierwszym posiłku. Trochę dziwne, bo jeśli w posiłku jest jakaś ilość cukru, to ten we krwi też się może podbić. Co z teorią X godzin po przebudzeniu? Ew. jeśli ktoś jest na poście i nie je posiłku xD.

Druga sprawa, wychodząc z postu słyszałem, że ludzie na dzień dobry piją MCT. Czy w takim razie mierzenie ketonów jakiś czas po przyjęciu samego MCT po poście nie będzie podbite? Przerywa się post co prawda, ale ponoć MCT leci prosto w ketony. Tak więc, czy lepiej zmierzyć przed przyjęciem MCT czy po? Czy w ogóle po normalnym posiłku "łamiącym" post.

#keto
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wwwooo: Ja to jak najbardziej rozumiem. To nie jest cel. Celem u mnie jest utrata BF, lepsze samopoczucie, więcej energii, może niski cukier. Po prostu lubię sobie od czasu do czasu sprawdzić jak idzie, jak organizm reaguje na różne produkty czy sytuacje, jak jest, kiedy się pilnuję, a kiedy zjem coś gorszego. Np. po jakimś grillu czy zakrapianej imprezie lub wypadzie na parę dni do rodziców. Chciałbym wiedzieć jaki jest
  • Odpowiedz