Aktywne Wpisy

MonazoPL +72
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Kozacka oferta od banku Citi Handlowy powróciła – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0 zł) i spełnienie prostych warunków dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Kozacka oferta od banku Citi Handlowy powróciła – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0 zł) i spełnienie prostych warunków dostaniesz
źródło: dyson v8 citi monazo
Pobierz
eSUBA94 +3
źródło: dieslarzzz
Pobierz

Mirki pytanie do praktyków operujących na co dzień na prockach stm32. Zacząłem rozpoznawać temat jak to okiełznać. W necie praktycznie wszystkie tutoriale operują na bibliotekach typu StdPeriph lub HAL. Jednak na wszelakich forach branżowych opinie są dość jednoznaczne i można je podsumować tak:
Na pytanie o jakieś tutoriale w tym temacie (ogarnięcie procka w czystym c bez tych bibliotek) zwykle pada:
A Google niestety zwraca linki z przykładami z użyciem, powyższych bibliotek. A jak już udało się znaleźć jakiś stary kurs to w podsumowaniu np. oprogramowania PWM pada stwierdzenie w typie:
Inny agent zarzekał się, że on to sam z palca wszystko ale indagowany przyznał, że no wszystko z palca ale UART to z HAL bo łatwiej, a i SPI też. No w sumie to i2c też. Ale tak to w nienawiści HAL tak został wychowany.
Pytanie zatem czy ktoś używa tego procka komercyjnie i jeśli tak to w jaki sposób go oprogramuje?
@bevisi: używam tego komercyjnie i to co mogę to robię bezpośrednio na rejestrach. Problem z HALem jest taki, że nie znalazłem do niego dobrego opisu. Jak chcesz wiedzieć jakie możliwości ma dane peryferium to i tak musisz przeczytać jego opis a potem zgadnąć jak to się konfiguruje przez HALa! Dla mnie to podwójna