Wpis z mikrobloga

Witam mam problem z filtrem zewnętrznym hanza 302, drastycznie stracił moc, wyczyszczenie nic nie dało, jakies pomysły? Mam go dopiero od roku #akwarystyka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tichyplusn: wata rzeczywiscie, zmówiona przez neta po jej wyjęciu filtr lepiej chodzi ale nadal mam wrażenie że to nie jest to. W pozostałych koszach ceramika i gąbki o grubych oczkach
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Azura: Czyściłaś węże, albo wymieniałaś? Przepływ może spaść przy wydłużaniu węży i gdy zbierze się na nich zbyt dużo bakterii lub glonów.

Może to też być kwestia głowicy albo samego wirnika, można też sprawdzić czy wszystko z wirnikiem w porządku albo kupić nowy i wymienić.

Ja bym się osobiście nie przejmował spadkiem przepływu. Chyba że jest...bardzo niski :)
  • Odpowiedz
@Tichyplusn: rzecz w tym ze spadl prawie do zera, wywalenie waty troche pomogło, węże wyczyszczone, wirnik no tylko ten wałek ktory mozna wyjąć wyczyscilam, wszystko wyczyszczone a przy pompowaniu tym przyciskiem do odpowietrzania z odplywu wychodzi syf, nie mam pojęcia skąd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Azura: Może się z głowicy oderwały bakterie. Nie wiem, mam wrażenie, że coś jest nie tak z wirnikiem. Niestety nie dam innej rady jak normalnej przy każdym zewnętrznym, nie miałem filtrów HW, zawsze kupuje u----i aquaela albo eheima ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz