Aktywne Wpisy
mam_spanko +16
Od 2017 roku liczba urodzeń spadła o 30% wtf xD
Polacy normalnie jak dinozaury xD
Chyba nikt nie zdaje sobie sprawy jak poważne konsekwencje to za sobą niesie, jak za 20 lat będziemy zdychać. System emerytalny i zdorowtny się nam rozdupcy, siłą robocza, potencjał gospodarczy, znaczenie na arenie międzynarodowej. Lata 10-20 to były najlepsze lata w historii Polski, teraz będzie tylko gorzej.
Socialmedia #!$%@?ły nam społeczeństwo, teraz każdy musi robić karierę, zdobywać wykształcenie, samorealizować się, spełniać marzenia o podróżach o highlife. Każdy musi mieć przestrzeń, l większość gowniakow w markowych ciuchach.
Polacy normalnie jak dinozaury xD
Chyba nikt nie zdaje sobie sprawy jak poważne konsekwencje to za sobą niesie, jak za 20 lat będziemy zdychać. System emerytalny i zdorowtny się nam rozdupcy, siłą robocza, potencjał gospodarczy, znaczenie na arenie międzynarodowej. Lata 10-20 to były najlepsze lata w historii Polski, teraz będzie tylko gorzej.
Socialmedia #!$%@?ły nam społeczeństwo, teraz każdy musi robić karierę, zdobywać wykształcenie, samorealizować się, spełniać marzenia o podróżach o highlife. Każdy musi mieć przestrzeń, l większość gowniakow w markowych ciuchach.
tempyluj +104
Ktoś wystawił mieszkanie w stanie deweloperskim z 2012 roku. Trzymał 13 lat płacąc za nie 100 zł miesięcznie bo bezczynszowe.
Ciekawe ile w skali kraju jest takich mieszkań i czy podatek od pustostanów nie uwolniłby parędziesiąt tysięcy mieszkań.
#nieruchomosci
Ciekawe ile w skali kraju jest takich mieszkań i czy podatek od pustostanów nie uwolniłby parędziesiąt tysięcy mieszkań.
#nieruchomosci
Wczoraj czy przedwczoraj próbowałem uratować ćmę która się przykleiła do lepu na muchy. Bo wiecie, ćmy to takie nocne motylki, a ja jako nocny mirek zlitowałem się nad nią. Co doprawdy jej kawałek został na lepie, ale ale jak ją wrzucałem przez okno to jeszcze żyła xD
I chyba to zdarzenie ściągnęło na mnie GIGAĆMĘ. Takiej wielkiej to w życiu nie widziałem. No i siedziała na zasłonie a ja myślałem co z nią zrobić - do szklanki ciężko złapać bo nie mam takiej wielkiej szklanki żeby ją przygnieść jak będzie rozłożona, ale, o dziwo, dosyć posłusznie wlazła jak ją zacząłem ją nakrywać przebierając łapkami. Oglądnąłem ją i zobaczyłem poszarpane skrzydełka, ładna w sumie była jak na ćmę. Zostawiłem szklankę leżącą na tarasie, ale siedziała w niej dalej, myślałem że już po niej i mi tak zdechnie. Poszedłem po nakrętkę z wodą z cukrem (nie wiem co się daje ćmą :P), ale jak wróciłem to już jej nie było (ʘ‿ʘ)
W sumie na początku się wkurzyłem że mi takie wielkie dziadostwo lata po pokoju i #!$%@? we wszystko, ale jednak żal mi jej było, to nie to samo co to latające gówno pijące krew i przenoszące choroby. Może jeszcze pożyje :D
Dobre masz serduszko (。◕‿‿◕。)
Będzie mi się też lepiej spało bez świadomości że takie bydle gdzieś nade mną siedzi xD
Ćmom, głuptasku... ćmom ( ͡° ͜ʖ ͡°)