Aktywne Wpisy
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 100 CV. Efekt – 1 rozmowa o pracę, na której zostałem odpalony i nie przeszedłem rekrutacji. Reszta ofert, na które aplikowałem CISZA.
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 1000 zaproszeń/polubien na różnych aplikacjach randkowych. Efekt – 4 pary, z czego 3 to jakieś fejk konta/scamy i jedna – 36-letnia bezrobotna bambaryła z 3 bękartów. (Nie pytajcie czemu dałem jej lajka, po prostu każdego dodawałem).
Chciałem się wyprowadzić od
Wysłałem przez ostatni miesiąc około 1000 zaproszeń/polubien na różnych aplikacjach randkowych. Efekt – 4 pary, z czego 3 to jakieś fejk konta/scamy i jedna – 36-letnia bezrobotna bambaryła z 3 bękartów. (Nie pytajcie czemu dałem jej lajka, po prostu każdego dodawałem).
Chciałem się wyprowadzić od
3x32 +7
Małe i duże przyjemności w życiu. Sobotni grill, zimne piwo po pracy. Ładne dziewczyny na ulicy. Odwzajemniona miłość. Poranna przejażdżka po pachnącym lesie. Zakup wymarzonego samochodu. Awans w pracy. Pierwsze kroki syna. Iść jutro do ulubionej burgerowni czy ugotować coś dobrego? Zrobić ten kurs szybowcowy, czy może spędzać czas nałogowo grając w gry? Każdy w dowolny sposób może kształtować swoje życie, będąc ograniczonym jedynie przez swoje możliwości i chęci. Można zostać Januszem Pawlaczem i nigdy nie żyć. Można rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady. Ale można też nie mieć żadnego wyboru, mieć bardzo ograniczony wpływ na to, co się dzieje i co się będzie działo. I w pełni zasłużyć na taki los. Przestępcy skazani na dożywocie. Ludzie bez możliwości, bez perspektyw i bez przyjemności z życia. I mogą oni nawet nie dostrzegać jak wiele tracą, w końcu mogą nie zaznać większości tych przyjemności, które płyną z życia. Dlatego uważam, że kara śmierci nie jest w obecnych czasach potrzebna, a przywilej utraty życia, bo tak można go nazwać w obliczu gnicia w więzieniu i życiu bez celu, nie powinien być stosowany. Nas, jako społeczeństwo stać, aby ludzie skazani na dożywocie mogli dożyć swoich dni nic nie osiągając, pozbawieni możliwości wyboru, tak jak i oni pozbawili kogoś wyboru, dostając taki wyrok.
A lepsza praca czeka za rogiem, to ludzie sa leniami ze im sie nie chce jej zmieniać. Jakieś półtora miliona polskich obywateli to lenie. Sporo nie?
Male dzieci w Afryce to niezle #!$%@? nie? Nie chca tak mocno wyrwać sie z biedy i glodu a jeszcze chca aby im wysyłać paczki z pck.